Три различни пожара избухнаха за ден в курортния град Мармарис

...
Три различни пожара избухнаха за ден в курортния град Мармарис
Коментари Харесай

Три пожара пламнаха в прочут турски курорт, загина огнеборец...

Три разнообразни пожара избухнаха за ден в курортния град Мармарис в Турция. Пламна горски пожар в кварталите Ичмелер и Турунч, яхта се възпламени в световноизвестния център за произвеждане на " гулети " (дървени яхти) Бозбурун и безпилотен летателен уред.


Пожарът, избухнал на борда на яхта, е сподавен от екипажа ѝ. Яхтата на стойност над два милионна турски лири (над 200 хиляди евро) е станала изцяло неизползваема. За благополучие няма данни за потърпевши туристи на борда.


Хеликоптери и пръскачки реагират на солиден горски пожар, избухнал в туристическия регион Ичмелер, покрай хотели и жилищни региони в Мармарис, окръг Мугла.

В 10.30 е установен пожара с безпилотен летателен уред, а в 10.40 екипите започнаха да го гасят. Пламъците бързо се популяризирали в резултат на мощния вятър. Плътен пушек доближи центъра на града.


На огъня се реагира с 10 водоносни хеликоптера, 4 незабавни автомобила, 2 булдозера и 35 пръскачки. Стръмният терен затруднява намесата на огнеборците.

Главната дирекция по горите заяви, че в пожара е умрял един огнеборец. Разбра се, че умрелият е 34-годишният Гьоркем Хасдемир, чиновник на Дирекция „ Горски интервенции в Мармарис “.


Екипите взеха защитни ограничения и няма други данни за потърпевши жители по пътищата и жилищните региони наоколо до пожарната зона. Всички са евакуирани.

„ Днес към 15 ч. успяхме да овладеем доста мощен пожар покрай обитаемоте места, макар мощния вятър и извънредно високите температури в региона ", съобщи министърът на земеделието и горите Бекир Пакдемирли.



Усилията за потушаване на пожара в горската зона не престават.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР