Три пожара, предизвикани от искри от спирачки на преминаващ влак,

...
Три пожара, предизвикани от искри от спирачки на преминаващ влак,
Коментари Харесай

Три пожара, предизвикани от спирачки на влак, са погасени до три села в Шуменско

Три пожара, провокирани от искри от спирачки на преминаващ трен, са погасени до жп прелеза на село Добри Войниково, до село Велино и в землището на село Каменяк през вчерашния ден. Това оповестяват от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи - Шумен.

Пожарите са били в сухи треви и шубраци. Не са нанесени материални вреди. Пожарът край с.Велино е бил на най-голяма площ- 15 000 кв.м. Помощ в гасенето му са оказали и трима доброволци.
Трите пожара са премахнати с три тона вода.

Снощи е признат и сигнал за пожар в сухи треви и шубраци до жп релсите на град Плиска. Към мястото на произшествието е ориентиран противопожарен екип от РСПБЗН- Нови пазар. Помощ в гасенето на пламъците оказал още един екип от Нови пазар и един от Шумен. Пожарът, който бил на повърхност от 26 000 кв. метра, бил премахнат благодарение на 13 тона вода. Причина за възникването му е немарливост при боравене с открит огън.

Дежурните противопожарни екипи в региона са реагирали на общо 10 сигнала за катастрофи през последното денонощие, допълват от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи - Шумен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР