Три от най-големите социалистически организации в страната готвят бойкот на

...
Три от най-големите социалистически организации в страната готвят бойкот на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова си отива: Три стожера на БСП стягат преврат

Три от най-големите социалистически организации в страната готвят протест на изборите и се стягат за прелом след 2 април, научи „ Галерия “.
Срещу Корнелия Нинова ще работят софийската. пловдивската и пернишката структури на Българска социалистическа партия. По-точно отломките от някогашните такива, защото мнозина от деятелите им бяха изключени или оповестиха напускането на Столетницата.
Софийската е най-голямата в България и безусловно беше обезглавена на конгреса. 120 социалисти напуснаха пловдивската, където така и така Георги Гергов държи алените в града. Лично кметът на Перник Станислав Владимиров пък хвърли партийната брошура, откакто двама от деятелите в града бяха изключени от Българска социалистическа партия на конгреса. Станката, както е прочут той, ще нападна нов мандат като самостоятелен. Нищо чудно обаче зад него да застанат „ Продължаваме промяната “ и други демократични партии.
Срещу Нинова с нарочна декларация скочи и Младежкото придвижване на Българска социалистическа партия, което също е много интензивно, а не се долюбва с управлението и поради връщането на хартиената бюлетина. Не би трябвало да се не помнят и проблемите на „ алените “ във Велико Търново, където част от локалните са под крилото на Весела Лечева, корав опозиционер на Нинова.
Явор Божанков беше пратен да успокоява пристрастеностите, само че юристът към този момент публично е в тима на „ Продължаваме промяната “.
„ Всеки се избавя както може. Един ще отиде при „ Промяната “, различен при „ Левицата “ на Манолова, трети ще си кротуват до локалните избори. Чака се огромен неуспех за Българска социалистическа партия на втори април. Нищо чудно да настане огромно трептене за бариерата от 4% “, предвижда човек от управлението на опозицията.
„ При всички случаи следва промяна на водача, тъй като болшинството е за такава. Това се видя и на конгреса в НДК, където даже ние не мислехме, че ще се стигне до махането на Нинова. Като видяха, че отиват натам нещата, нейните хора започнаха номерата с подправеното преброяване и мутренското държание по вратите против „ погрешни “ делегати “, добави източникът.
В Българска социалистическа партия още няма изясненост за правоприемник на Нинова след 2 април. За любимец обаче минава правосъдният министър Крум Зарков, който хем е непосредствен до президента Радев, обичан от социалистите, хем е с изявени прозападни позиции. Очаква се новата вълна да поведе партията точно в сходна посока. Друго споменавано име е на евродепутата Петър Витанов, също изключен на последния конгрес на Българска социалистическа партия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР