Три оставки след пожара в COVID отделението на болницата в

...
Три оставки след пожара в COVID отделението на болницата в
Коментари Харесай

Три оставки след трагедията в Тетово, където 14 души загубиха живота си

Три оставки след пожара в Коронавирус отделението на болничното заведение в македонския град Тетово, при който починаха 14 души. Директорът на лечебното заведение Флорин Бесими и икономическият шеф Артан Етеми се разделиха с постовете си.

Бесими разяснява, че това решение е било неизбежно след трагичния случай. Етеми също е стимулирал решението си с морални съображения.

Днес следобяд оставка подаде и заместник-министърът на опазването на здравето на Република Северна Македония Илир Хасани, стана ясно след негова обява в обществените мрежи.

Междувременно от прокуратурата на страната оповестиха, че бюрото за проведена престъпност и корупция е почнало следствие по подаден сигнал по отношение на нещастието в болничното заведение в Тетово.

Прокуратурата е поискала от Бюрото за публични поръчки и от Министерството на труда и обществената политика на Северна Македония да обезпечат цялостната документи, обвързвана с построяването на 19 модулни лечебни заведения за COVID-19 през предходната година, оповестява организация МИА.

Общинският съвет на община Гостивар в това време реши да отдели финансова помощ в размер на 1000 евро за фамилиите на починалите при пожара в Тетово.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР