Три общини се включиха в първия ден на инициативата Нашето

...
Три общини се включиха в първия ден на инициативата Нашето
Коментари Харесай

Стартът на „Нашето зелено утре“ беше даден в три общини

Три общини се включиха в първия ден на самодейността „ Нашето зелено на следващия ден “ – Чавдар, Мирково и Копривщица – 6 октомври. Проектът е част от Благотворителната стратегия „ Българските добродетели “ на Група ГЕОТЕХМИН. И тази година в самодейността ще вземат участие седемте общини – Етрополе, Мирково, Копривщица, Чавдар, Челопеч, Златица и Пирдоп. Дружествата донори от Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД обезпечават средства за закупуване на дървета и шубраци и вземат участие с непринуден труд в засаждането. Местните управляващи сами дефинират типовете растителност, както и къде да се вършат засажданията.

Кампанията стартира от двора на фолклорния център в Чавдар.„ За да имаме наше зелено на следващия ден, би трябвало да има ме едно доста зелено през днешния ден. „ Независимо от това, че живеем в промишлен регион, дружно с фирмите от Група ГЕОТЕХМИН демонстрираме, че отделяме доста внимание на запазване на биоразнообразието “, сподели кметът Григор Даулов, който даде старт на самодейността. Първите 100 храста вариегатенлигуструм за жив плет и магнолия бяха засадени въвФолклорен център „ Чавдар “.

Кампанията продължи в със засаждане на фиданки в двора на ОУ „ Георги Бенковски “ – Мирково от възпитаници, представители на донорите, кмета и общински чиновници. „ Тази година общината даде терен за засаждане на декоративни фиданки шестил в двора на учебното заведение. Целта е учениците да бъдат виновни, като се включат с грижи за развъждането на насажденията “, сподели кметът на Мирково Цветанка Йотина.

В Копривщица в двора на СУ „ Любен Каравелов “, в наличието на представители на четирите сдружения, възпитаници и техните учители, кметът госпожа Бойка Дюлгярова, откри алегорично засаждането.„ И тази година засаждаме плодни дръвчета, които учениците от приблизително учебно заведение „ Любен Каравелов “ ще поддържат, ще поливат и несъмнено, след това ще берем годишна продукция. Вярвам, че с тези акции вършим една по-добра, по-красива и по-зелена България, учим децата на труд, отговорност и грижа за природата “, сподели Дюлгярова.

„ Специално благодаря на учениците, които се включиха в засаждането на дървета в своите учебни заведения. Вярвам, че те ще се грижат за тях и ще научат по какъв начин човек може да влияе позитивно върху околната среда с непринуден труд “, казаДоминик Хамерс – изпълнителен шеф на Геотехмин ООД

В засаждането на дървета в трите общини участваха представители на управленията на дружестватадарители. Сред тях бяха господин Доминик Хамерс, изпълнителен шеф на Геотехмин ООД, инж. Стоил Димитров – общоприет шеф „ Производство “ на „ Елаците-Мед “ и господин Стойно Стойнов - шеф на Обогатителния комплекс вс. Мирково, госпожа Милена Христова - шеф „ Човешки запаси “ на „ Елаците-Мед “, както и доста чиновници.

„ Нашето зелено на следващия ден “ е самодейност част от Благотворителната стратегия „ Българските добродетели “ на Група ГЕОТЕХМИН, основана по концепция на шефа на Група ГЕОТЕХМИН проф. дтн инж. Цоло Вутов. Целта е обитаемоте места да са по-красиви, да се усилва биоразнообразието и да се покачва качеството на живот на жителите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР