Три награди Икар“ получи Държавен куклен театър-Варна на церемонията по

...
Три награди Икар“ получи Държавен куклен театър-Варна на церемонията по
Коментари Харесай

Три награди „Икар” за Варненския куклен театър

Три награди „ Икар “ получи Държавен куклен театър-Варна на церемонията по връчване на оценките на Съюз на артистите в България.

За сценографията на музикъла “Алиса в огледалния свят “ Свила Величкова беше отличена за достижение в кукленото изкуство. Представлението получи и Наградата на публиката за куклен театър. Културната институция в морската столица сграбчи и Наградата за най-хубав куклен спектакъл на Министерството на културата.

 " Орфей " на Народния спектакъл " Иван Вазов " получи „ Икар “за най-хубав театър и за постановка на Йерней Лоренци, Владимир Пенев беше отличен за най-хубава водеща мъжка роля във „ Великденско вино “ от Константин Илиев на Народния спектакъл, а Светлана Янчева - за водеща женска роля в „ О, щастливи дни “ от Самюел Бекет на Театрална работилница „ Сфумато “. Призът за извънреден принос към българския спектакъл отиде при актьораАнтон Радичев. Списъкът с всички наградени ще откриете.

Церемонията за връчване на премиите „ Икар “ на Съюза на артистите в България се състоя по традиция на Международния ден на театъра - 27 март. Официалното събитие нощес се организира в Народния спектакъл " Иван Вазов " в София.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР