Три малки мечета са спасени при съвместна акция на МОСВ,

...
Три малки мечета са спасени при съвместна акция на МОСВ,
Коментари Харесай

Спасиха три малки мечета в Смолянско

Три дребни мечета са избавени при взаимна акция на Министерство на околната среда и водите, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян и фондация „ Четири лапи “.

Животинчетата са на възраст не повече от четири месеца.

Акцията се реализира след получен сигнал на дежурен телефон на Регионална инспекция за опазване на околната среда в събота към обяд, оповестиха от Регионалната ревизия.

В региона на село Барутин, община Доспат, на асфалтов път наоколо до река са открити три дребни мечета без майка. С цел сигурност животните са прибрани от Спешната група към екоинспекцията.

Извършен е оглед в региона, като са търсени следи от майката. Тъй като тя не е открита, със съдействието на Министерство на околната среда и водите са подхванати ограничения по съгласуване на взаимни действия с фондация „ Четири лапи “. Поради обстоятелството, че мечетата се нуждаят от мляко те незабавно са превозени и признати в Парка за танцуващи мечки край Белица.

Междувременно от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян в региона на село Барутин ще се слагат фотокапани и ще се следи дали ще се появи майката на мечетата. Ако тя не бъде открита в границите на идната седмица, те ще бъдат настанени в избавителен център в Гърция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР