Три жестоки убийства на жени разтърсиха Турция по време на

...
Три жестоки убийства на жени разтърсиха Турция по време на
Коментари Харесай

Три жестоки убийства на жени за три дни в Турция

Три жестоки убийства на дами раздрусаха Турция по време на свещения за мюсюлманите празник Рамазан , пишат турските медии.

Убийствата бяха осъществени на 1, 2 и 4 май в Анкара, Измир и Истанбул.

На 1 май в Анкара бе осъществено убийството на 32-годишната Дилек Джейлян , която желала да се раздели с годеника си. Джейлян е била грубо убита от колегата си, който не бил склонен двамата да се разделят, осведоми телевизия НТВ.

На 2 май в Измир сирийски жител простреля брачната половинка си (сирийска) след зародил скандал сред тях, оповестява СиЕнЕн-Тюрк.

Днес бе обявено за следващото брутално ликвидиране на жена в Истанбул. По информация на СиЕнЕн-Тюрк през вчерашния ден на улица в квартал Есенлер е била убита 19-годишната Асийе Аталай . Бруталното закононарушение е снимано на охранителни видео камери. Полицията съумя да залови килъра, който избяга след убийството.

Насилието над дамите в Турция продължава да бъде голям проблем в страната. През март м. година президентът Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че страната се отдръпва от Истанбулската спогодба, която е значим инструмент в битката с насилието над дами.

По данни на Федерацията на Асоциациите на дамите в Турция през 2021 година в страната са били убити 367 дами, до момента в който през 2020 година - 409. Броят на убитите през предходната година обаче на процедура демонстрира, че в страната всеки ден се прави сходно закононарушение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР