Три италиански клуба ще бъдат приети в потенциалната европейска Суперлига,

...
Три италиански клуба ще бъдат приети в потенциалната европейска Суперлига,
Коментари Харесай

Разкриха част от плановете на организаторите на потенциалната Суперлига

Три италиански клуба ще бъдат признати в евентуалната европейска Суперлига, за която се приказва от ден на ден. Това са грандовете, и, оповестява " Ла Република ". Някои от гагинтите в ерпопейския клубен футбол към този момент са подготвени да насочат предизвикателство към ФИФА и УЕФА, като са подготвили обстоен проект за действието на Суперлигата, който може да бъде стартиран още от сезон 2022/23, оповестява италианското издание.

Още елементи за спорната евентуална конкуренция дава The Times. Според английското издание уредниците на Суперлигата плануват в нея да има 20 тима, като 15 от тях са клубове-основатели с непрекъснато присъединяване. 15-те съществени клуба ще бъдат:

3 от Италия: Интер, Ювентус, Милан;
6 от Англия: ,,,,, ;
3 от Испания: ,, ;
2 от Германия: , ;
1 от Франция: .

Всеки клуб ще има обезпечени доходи от по 350 милиона евро на сезон. Форматът пък планува 20-те отбора да бъдат разграничени в две групи, всяка с по 10 тима. В групите ще се играе на правилото на състезание с разменени гостувания. След това първите 4 тима от всяка група се класират на 1/4-финалите. Четвъртфиналната и полуфиналната етапи ще бъдат в по два мача всяка.

Вчера пък стана ясно, че от ФИФА и УЕФА готвят тежки наказания за клубовете и играчите, които биха взели присъединяване в евентуалната европейска Суперлига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР