Три и - инвестиции, иновации и интеграция, бяха акцент в

...
Три и - инвестиции, иновации и интеграция, бяха акцент в
Коментари Харесай

Херо Мустафа похвали растежа на България

Три " и " - вложения, нововъведения и интеграция, бяха акцент в обръщението на посланика на Съединени американски щати Херо Мустафа на годишната бизнес среща на Американската комерсиална камара в България, която стартира през днешния ден в София, заяви Българска телеграфна агенция.

Херо Мустафа похвали растежа на България и акцентира, че вижда огромна опция за позитивна смяна в България.

Посланик Мустафа означи, че американски компании са вложили над 2,5 милиарда $ в българската стопанска система и са основали над 30 хиляди работни места, което слага Съединени американски щати измежду шестте водещи вложители в страната ни. Бих желала да видя спомагателни американски вложения в България, сподели тя.

Посланикът на Съединени американски щати описа, че през миналото лято е посетила интернационалните компании, които работят у нас и съгласно тях, с цел да може страната ни да продължи да притегля непознати вложения и капитал, страната би трябвало да продължи да влага в положително ръководство. Международните вложители остават разтревожени по отношение на върховенството на закона в България, показват и други повтарящи се проблеми като мъчно приемане на нужните разрешителни, липса на предсказуемост, неефективна правосъдна система, разяснява Мустафа.

Тя обърна внимание и на нововъведенията в подтекста на все по-сложните провокации и уточни, че в България техническият бранш е мощен и се развива чудесно. Виждам безкрайни благоприятни условия да градим върху тази основа и дружно да намираме новаторски решения на провокациите, разяснява посланикът на Съединени американски щати.

В региона на интеграцията Херо Мустафа означи, че е уверена, че България би трябвало да откри своя път към Организацията за икономическо сътрудничество и раз и че би трябвало да се причисли към еврозоната. България е водач в процеса на балканска интеграция, сподели още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР