Три хиляди души, които обслужват световната резервационна система Booking.com, ще

...
Три хиляди души, които обслужват световната резервационна система Booking.com, ще
Коментари Харесай

Booking.com съкращава 3000 работни места

Три хиляди души, които обслужват международната резервационна система Booking.com, ще бъдат освободени от работа. Booking Holdings – притежател на търсачката, възнамерява да изнесе съвсем всички свои интервенции за обслужване на клиенти.

Базираният в Нидерландия холдинг има 14 центъра за обслужване на клиенти по целия свят, като през идващите месеци ще трансферира 12 от тях на Majorel - интернационална компания за аутсорсинг на бизнес процеси. Booking.com ще освободи най-малко 2700 служащи, които ще имат опция да се причислят към основаната в Люксембург компания за обслужване на клиенти, в която работят близо 67 000 души по целия свят.

Booking.com ще резервира вътрешните си центрове за поддръжка в Амстердам и Манчестър, което ще ѝ разреши да се концентрира върху стратегически области с конкурентно преимущество, като в същото време ще продължи да дава поддръжка на клиенти и сътрудници от международна класа, се споделя в изказване на Majorel, представено от NL Times. Служителите на Booking.com допълват пред кореспондент на уеб страницата, че тези от тях, които одобряват прехвърлянето, ще сключат шестмесечен контракт с новия шеф. Тези, които остават в Booking.com в Амстердам и Манчестър, ще дават отговор за най-сложните проблеми с обслужването на клиенти. Повечето от тях се притесняват, че ще изгубят компенсации, в случай че откажат да работят за Majorel, която ще предложения единствено тези с огромен опит в търсачката. „ Предоставянето на 24/7  поддръжка на нашите клиенти и сътрудници ще остане витално значимо за нашия бизнес “, акцентира Пол Даунхам, вицепрезидент на Booking.com, който дава отговор за обслужването на клиенти.

Това е второто всеобщо уволняване в компанията през последните две години, когато екипът в 60 страни бе сведен с една четвърт. Booking Holdings получи 100 млн. евро поддръжка от страната по време на пандемията. Година по-рано холдингът записа 4.6 милиарда евро облага през 2019 година

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР