Три години по-късно… близки, приятели и много колеги откриха чешма

...
Три години по-късно… близки, приятели и много колеги откриха чешма
Коментари Харесай

В памет за Милен Цветков: Откриха чешма до лобното му място

Три години по-късно… близки, другари и доста сътрудници откриха чешма в памет на Милен Цветков, която е сложена покрай мястото, на което той загуби живота си.

Изграждането ѝ е напълно със средства от донори, а концепцията за нея е на журналиста Георги Тошев, съобщи БНР.

На откриването журналистката Генка Шикерова разяснява: " Милен беше публицист, който обичаше специалността си и беше свободомислещ ".

" Водата носи доста положително чувство и страсти, с чистотата, с която я свързваме. И аз в действителност се веселя, че вместо монумент, беше решено да се постави чешма ", акцентира тя.

Шикерова сподели, че единственото, за което се моли, е хората да мислят и да спрем да бъдем в обстановка, в която всяко знамение е за три дни.

Депутатът Манол Пейков изясни, че самодейността за построяването на чешмата в памет на Милен Цветков е на неговите сътрудници.

" С мен се свърза Люба Ризова. Имаше предприемчив комитет, в който бяха Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, други сътрудници, които са работили с Милен до последно, и ми споделиха, че вършат това изпитание да съберат пари. Успели са да съберат част от сумата, помолиха ме да спомагам и безусловно за 48 часа през обществените мрежи съумях да разпространя информацията ", описа той и уточни, че има 165 дарения на обща стойност 15 хиляди лева

Пейков посочи, че чешмата коства малко под 10 хиляди лева, като останалата сума ще бъде дадена на фамилията на Милен Цветков.

Припомням ви, че журналистът почина в тежка злополука през 2020 година. Той чакаше в колата си на червен светофар до столичен мол, когато в него се вряза джип, ръководен от дрогиран млад водач.

Причинилият катасторфата Кристиян Николов получи ефикасна присъда от съда – 9 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР