Легендата на американския футбол О Джей Симпсън почина на 76-годишна

...
Легендата на американския футбол О Джей Симпсън почина на 76-годишна
Коментари Харесай

Почина легендата на американския футбол О Джей Симпсън

Легендата на американския футбол О Джей Симпсън умря на 76-годишна възраст, заяви неговото семейство, съобщи Българска национална телевизия.

Причина за кончината на някогашния рънинг бек е раково заболяване, с което той се е борил отдавна.

" На 10 април нашият татко Орентал Джеймс Симпсън загуби своята борба с рака. Той бе обкръжен от децата и внуците си. Неговото семейство приканва за усамотение и успокоение ", написаха семейство Симпсън в обществените мрежи.

Като футболист О Джей Симпсън е една от най-големите звезди в Националната футболна лига. Той играе за Бъфало Билс сред 1969 и 1976 година. След това той играе два сезона и за Сан Франциско 49ърс.

Като състезател на Бъфало Симпсън печели наградата за " Най-полезен състезател " през 1973 година. Той е определен пет пъти за присъединяване в Про Боул ( " Мача на звездите " ), четири пъти е водач по пробягани ярдове и два пъти по маркирани тъчдауни. Той обаче по този начин и не става първенец в НФЛ, само че има купа от Колежанското състезание, а през 1968 година взима и най-престижната премия в американския спорт за спортисти в университета - трофея " Хайсман ".

След края на кариерата си като футболист О Джей Симпсън взе участие в редица телевизионни продукции.

В средата на 90 години О Джей Симпсън се трансформира в един от най-популярните американци, откакто е упрекнат за убийството на втората си жена Никол Браун и нейния нов другар Рон Голдман. През 1994 година той е арестуван в полицейско преследването, излъчено онлайн по малкия екран и останало с именит статут в историята на американската телевизия.

Въпреки че всички доказателства сочат, че тъкмо Симпсън прави жестокото двойно ликвидиране, адвокатският екип на Симпсън, воден от Роберт Кардашиян, съумява да му издейства оправдателна присъда поради увреждане на уликите при събирането им от страна на прокуратурата.

През 2007 година Симпсън прави обир на казино, за което през 2008 година е наказан на 33 години затвор от съд в щата Невада. Той напуща пандиза през 2017 година за положително държание, а през 2021 година всички обвинявания към него бяха изцяло свалени.

О Джей Симпсън бе признат в " Колежанската зала на славата " през 1983 година и в " Залата на славата на НФЛ " през 1985 година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР