Три футболни клуба получиха добри новини за стадионите си от

...
Три футболни клуба получиха добри новини за стадионите си от
Коментари Харесай

Борисов удари рамо за още три футболни стадиона

Три футболни клуба получиха положителни вести за стадионите си от премиера Бойко Борисов през вчерашния ден. Най-сериозна и действителна бе помощта за " Арда ", откъдето преди към три седмици вървяха персонално в Министерския съвет да ходатайстват за финансови средства за модернизирането на стадиона си, а по-късно и почитателите написаха писмо до Борисов.

Заради неналичието на осветяване и други по-дребни изисквания в момента " Арда " семейства на стадиона на " Локомотив " (Пд). Вчера държавното управление утвърди разпределяне на 2,5 млн. лева от бюджета на спортното министерство за ремонт на оборудването. " Осъществяването на плана ще бъде стъпка към осъществяването на Националната стратегия за развиване на България 2020, подприоритет 1.6 - " Развитие на спорта и повишение на физическата просвета на популацията ". Изграждането на добре функционираща система за физическа просвета и спорт в общините спомага за образование на модерна ценностна система на личността - публични, просветителни и културни полезности, и има превантивна роля против ранно отричане от обучение, асоциални прояви, престъпност, наркомания ", се казва в прессъобщението.

Борисов през вчерашния ден участва и на подновяването на градежа на ст. " Христо Ботев " в Пловдив, който бе замразен през 2014 година след отдръпването на тогавашния притежател на " Ботев " (Пд) Цветан Василев. На събитието бе и президентът на БФС Борислав Михайлов. Сегашният началник на клуба Георги Самуилов към момента няма да употребява държавни средства за довършването на плана, което по думите му щяло да коства към 25 млн. лева.  " Засега клубът се ангажира да откри тази сума. Разчитаме и на помощ от страната. Но към момента започваме независимо строителство ", съобщи през вчерашния ден Самуилов и даде обещание стадионът да бъде приключен до " две, максимум три години " и да бъде от 4-та категория по условията на УЕФА.

От своя страна министър председателят даде обещание да помогне, стига да види, че стадионът се строи. И додаде: " Ще видим по какъв начин върви строителството тук. Ако напредне, тогава ще помогнем... Ще помогнем и на " Ботев ", и на " Локомотив ". Действайте и най-после ще помогнем. Кранът не би трябвало да стои, без да работи. "

Първата помощ за двата пловдивски клуба в действителност е реалност. При речта си във връзка подновяването на градежа Борисов предложи на присъствалия кмет на Пловдив Иван Тотев: " Мисля, че би трябвало да се заплаща по-малка концесионна такса. От 60 000 - до 100 или 1000 лева, символично, с цел да се облекчат вложенията. "  Часове по-късно стана ясно, че на идната (и последна за този мандат) сесия на общинския съвет в Пловдив ще бъде гласувано концесионните такси за стадионите " Христо Ботев ", " Локомотив " и " Тодор Диев " да бъдат понижени и да станат по 1000 лева на година.

От " Локо " (Пд) реагираха бързо и използваха наличието на премиера в града. Даже новият състезателен шеф на клуба Георги Иванов-Гонзо и административният началник Атанас Узунов пресрещнаха Борисов на разкопките на " Малтепе " в село Маноле, с цел да му показват директория с план за юношеската база на клуба, която е планувана за изграждане в жк  " Тракия ". А притежателят на " Локомотив " Христо Крушарски разгласи, че ще стартира незабавно да строи въпросната база, в случай че концесионните такси в действителност бъдат понижени.

 

ПРЕДИ ДЕРБИТО

Собственикът на " Ботев " Георги Самуилов разгласи, че чака победа в съботното дерби против " Локомотив ". Бизнесменът добави, че е удовлетворен от треньора Желко Петрович, само че не и от тима. " Футболистите да се стягат. Ако не се стягат, ще има промени. Това е ", сподели той. В дербито " Ботев " ще е без контузените Тодор Неделев и Антонио Вутов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР