Три дела вече са образувани по повод оспорване на резултати

...
Три дела вече са образувани по повод оспорване на резултати
Коментари Харесай

Съдът в Хасково образува 3 дела за оспорени изборни резултати

Три каузи към този момент са формирани във връзка оборване на резултати от последните локални избори, оповестяват от Хасковския административен съд.

Едното дело е по тъжба на 6 партии и обединения против решението на ОИК-Хасково от 30 октомври за оповестяване на избора на 41 общински съветници в регионалния център. Жалбоподатели са: КП „ Продължаваме Промяната – Демократична България “, Политическа партия „ Ние идваме “, КП „ Българска социалистическа партия за България “, Политическа партия „ ВМРО-Българско национално придвижване “, КП „ България на районите “, Политическа партия „ Възраждане “. Според тях изборни нарушавания и доста недействителни бюлетини са повлияли на резултата от вота.

Поради непълна административна кореспонденция съдът е изискал от ОИК-Хасково да я показа по делото.

Второто дело е по тъжба на КП „ България на районите “ срещу решение на ОИК-Димитровград от 30 октомври, с което са оповестени резултатите от извършените на 29 октомври избори за общински съветници в община Димитровград. Към момента съдът прави инспекция за прецизност и допустимост на жалбата.

Третото дело е формирано по тъжба на претендент за кмет на свиленградското село Студена срещу решение на ОИК – Свиленград от 30 октомври по отношение на оповестяването за определен за кмет на кметството.
Поради липса на приложени към жалбата доказателства за дейната легитимация на лицето да оспори решението и неподаването й посредством ОИК – Свиленград, съдът е задължил жалбоподателя неотложно да показа съответните доказателства. ОИК – Свиленград следва да показа в Административен съд – Хасково цялата окомплектована кореспонденция по издаването на оспореното решение, както и други актове и документи по отношение на него.

В ОИК-Хасково са подадени и две тъжби от Георги Иванов, който нападна решението, с което не е позволен до балотаж на вота за кмет на община Хасково и изборите за общински съветници. Той отпадна от балотажа единствено при 272 гласа разлика в интерес на самостоятелния претендент Николай Ставрев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР