Три човешки живота са спасени благодарение на първата за тази

...
Три човешки живота са спасени благодарение на първата за тази
Коментари Харесай

Мъж в мозъчна смърт спаси три човешки живота

Три човешки живота са избавени с помощта на първата за тази година донорска обстановка, в която са взели участие лекарски екипи от Варна, София и Силистра.

На 29 януари в болничното заведение в Силистра е записана мозъчна гибел при 73-годишен мъж, който е постъпил с черепно-мозъчна контузия. Същата вечер пациентът е превозен във варненската университетска болница „ Св. Марина “. Там на идващия ден с военния аероплан „ Спартан ” от София са пристигнали екипи на Военно-медицинска академия и УМБАЛ „ Александровска “. Лекарите са направили експлантация на черен дроб и бъбреци.

Изпълнителният шеф на ИА „ Медицински контрол “ Иванка Динева благодари за професионализма и съдействие сред координаторите по донорство доктор Данчо Данаилов от МБАЛ Силистра и доктор Валентин Маринчев и проф. доктор Вилиян Платиканов от УМБАЛ „ Св. Марина “ във Варна, както и на експлантационните и трансплантационните екипи на ВМА с ръководители проф. доктор Ивелин Такоров и проф. доктор Никола Владов и на УМБАЛ „ Александровска “ – с ръководители доцент доктор Пламен Димитров, проф. доктор Красимир Янев, проф. доктор Маринчо Георгиев.

ИА „ Медицински контрол “ и Министерството на здравеопазването сервират съболезнования към околните на мъжа и показват признателност и почитание за взетото в тежък за тях миг благородно решение да спасят човешки животи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР