Три автомобила на Хюндай водят след първия ден от рали

...
Три автомобила на Хюндай водят след първия ден от рали
Коментари Харесай

"Хюндай" води убедително след първия ден на рали "Швеция"

Три автомобила на " Хюндай " водят след първия ден от рали " Швеция ", втори кръг от Световния рали шампионат (WRC) за 2018 година Тиери Ньовил, който в последните два сезона остана втори в генералното класирането след Себастиен Ожие има задатък от 4.9 секунди пред съотборника си Андреас Микелсен.

В петък бяха изминати седем специфични стадия с обща дължина 140.1 километра, а борбата сред водачите стартира още в четвъртък с къса права от 1.9 км.

От Танак с " Тойота " завоюва първите два стадия, само че Ньовил беше най-бърз при първото прекосяване на Свюлрия и поведе в класирането. Петъчният ден предложи доста оспорвана борба в снежните гори на Швеция и Норвегия, само че водачите на " Хюндай " демонстрираха, че са доста уверени във воденето на колите.

Макар и да не завоюва повече стадии в първия ден, Ньовил се възползва чудесно от стартовата си позиция. Тези, които потеглиха преди него като Ожие, Танак и Яри-Мати Латвала на процедура разчистиха пресния сняг. Пилотите със задни номера пък страдаха от формираните коловози.

" Да бъда пети по трасето беше доста добре, тъй като имах линия, която да последвам, само че не беше доста изровено. Доволни сме от първия ден, наподобява, че целият тим прави отлична работа. Тепърва обаче идват най-важните стадии ", сподели Ньовил в петък вечерта.

Микелсен завоюва една права, а третият водач на " Хюндай " Хейдън Падън също сподели добра скорост с два стадия на сметката си. Новозеландецът изостава с 12.1 секунди от двамата си съотборници, само че доста покрай него е Крейг Брийн със " Ситроен ", който е единствено на половин секунда.

Мад Остберг е пети, а Теему Сунинен заема шесто място. Трите коли на " Тойота " изостанаха съществено във втората частот деня, като Есапека Лапи, Латвала и Танак са седми, осми и девети.

 Миналогодишният победител Яри-Мати Латвала имаше проблеми в петък.
© Reuters

Миналогодишният победител Яри-Мати Латвала имаше проблеми в петък.

От тях с минимум закъснение е Лапи на 38 секунди, само че младият финландец удар своя " Ярис " в една пряспа, от което пристигна загубата му на време. Латвала, който е първенец в Швеция от 2017 година изостава с 1.06 минути, а Танак е на минута и половина.

Световният първенец Себастиен Ожие е едвам 12-и на близо три минути зад Ньовил.

В събота ще бъдат изминат осем специфични стадия с дължина 120.31 километра. Пилотите ще минат и през известния скок Билото на Колин (на името на починалия Колин Макрей), където колите прелитат над 40 метра.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР