"Трейс груп холд" АД е продал 63.25% от капитала на

...
"Трейс груп холд" АД е продал 63.25% от капитала на
Коментари Харесай

Трейс груп продаде 63.25% от дъщерната Трейс транс

"Трейс груп холд " АД е продал 63.25% от капитала на "Трейс Транс " ЕООД на "Джи Чи ЕФФЕ Дженерале Конструциони Феровиарие " АД за сумата от 1300 евро, оповестиха от инженеринговата компания.

Сделката за продажбата на 30 360 дружествени дяла е подписана на 16 октомври.

Общата сума на контракта за прекачване на дяловете е в размер на левовата равноценност на 1300 евро в съотвествие с пазарна оценка на активите от 31 август тази година.

"Трейс Транс " ЕООД, което беше основано през 2010 година, прави транспортната активност в структурата на "Трейс груп холд " АД. Дружеството обезпечава главната част от превоза, нужен за обектите, които холдингът извършва на територията на цялата страна.

"Трейс груп холд " АД е водач в строителството на пътна инфраструктура. Дружеството взе участие в реализирането на най-големите планове от републиканската пътна инфраструктура, измежду които са доизграждането на автомагистралите "Тракия " и "Хемус ". "Трейс груп " взе участие и в строителстото на сръбската част от Коридор № 10.

Консолидираните продажби на "Трейс груп " за полугодието на тази година са намалели с малко над 10% на годишна база до 132.22 млн. лв.. Печалбата на групата обаче пораства - с 294%, до 6.39 млн. лв..

Инвеститорите не реагираха през днешния ден на оповестената договорка и до 13.30 часа няма сделки. Акциите на "Трейс груп холд " АД затвориха търговията на 17 октомври (четвъртък) при цена от 3.02 лв. за един брой, което е растеж от 1.34% по отношение на сряда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР