Треьнорът на Пирин (Благоевград) Милен Радуканов отново поздрави своите играчи

...
Треьнорът на Пирин (Благоевград) Милен Радуканов отново поздрави своите играчи
Коментари Харесай

Радуканов: Пирин завърши 11-и и трябваше отдавна да е спокоен за бъдещето си

Треьнорът на Пирин (Благоевград) Милен Радуканов още веднъж поздрави своите играчи за себераздаването, което демонстрираха в баража против Етър. “Орлетата” изгубиха с 0:1 и по този начин отиват на нов бараж за избавление против Витоша (Бистрица). Наставникът обаче счита, че срещата е можело да се развие по напълно различен метод, в случай че неговият отбор е имал малко повече шанс пръв да открие резултата. Той разкритикува новият формат на шампионата, защото благоевградчани приключиха 11-ти в класирането и съгласно него трябваше от дълго време да са спокойни за бъдещето си, а не да треперят до последно.

“Нищо не се обърка, всичко вървеше по проект до гола на Етър. За следващ път приветствам футболистите. Дори и да изпаднем, може да вървят с високо вдигната глава. Променихме схемата с три тренировки и все пак доминирахе през първото, само че през втората част шансът покри Етър. След гола за противника стана по-лесно и той направи 2-3 контри. Аз виждам моя тим и съм впечатлен от това, което сподели. С тези футболисти, с изменена тактичност, извършиха всичко, което желаех от тях. 50 минути имахме тотална доминация. Благодаря на почитателите за поддръжката, продължаваме напред и ще забележим какво ще се случи. Футболистите извършиха всичко категорично. Един удар и един гол реши всичко. Трябваше ние да вкараме. Толкова положения не сме имали от дълго време. Това, което вършим сега е много мъчно. Ако не бяха шестимата юноши, трябваше да излезем с 9 играчи. Добре, че дребните попълнят празнините. Методи Стефанов се включи мощно, пздравявам го. Другите имат да порастват. Такава е ситуацията, в която работим, ще се борим до последно”, съобщи Радуканов.

“Първото полувреме всичко се получаваше, бях обезпокоен, само че всичко, което тренирахме се получи. Можеше мачът да отиде в друга посока. Вкараха ни малко инцидентен гол, прекрасен удар, само че инцидентен. Имахме инициатвата, впечатлен съм от нашата игра и надиграването на съперника”, добави експертът.

“Цяла година тези играчи са толква стимулирани и това им прави чест. Във всеки мач играят на 100% и могат да вървят с високо вдигнати глави. Дали сме не 100, а не знам какъв брой % от себе си. В постоянния сезон Пирин бе 11-и на точка зад Черно море и трябваше от дълго време да е спокоен за оставането си. Не знам кой е измислил тази скица. Гордея се с това, което съм приключил до момента тук”, показа още наставникът.

Относно идния бараж с Витоша, той сподели още: “Пак по този начин ще стане, отново ще си поиграем с Витоша, само че към този момент е доста мъчно. Следващите два мача са безусловно непредсказуеми. Може да си с 30 точик напред и да се случи най-лошото. Ще се борим до последния миг. Етър пристигна с група от 20 индивида, а ние не можем да попълним нашата. А в този момент би трябвало да играем след 3 дни. Горд съм да повеждам тези играчи”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР