Трейдърът ветеран Питър Бранд разпали дискусия в криптовалутната общност с

...
Трейдърът ветеран Питър Бранд разпали дискусия в криптовалутната общност с
Коментари Харесай

Предстои тежко регулаторно ограничение на крипто стейкинга – Питър Бранд

Трейдърът деец Питър Бранд разпали полемика в криптовалутната общественост с неотдавнашните си забележки в X.

Бранд направи смела прогноза в четвъртък, предвиждайки евентуално тежко регулаторно ограничаване на крипто стейкинга, което той разказа като идна „ кървава баня “.

В Х той съобщи :

Изявлението на специалистът отрази възходящите опасения на крипто пазара по отношение на евентуалните нападателни регулаторни дейности освен от страна на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC), само че и от Службата на валутния надзор (OCC) и Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Неотдавнашните правни провокации и регулаторни дейности ускориха напрежението в крипто пространството. Последното правосъдно решение против Coinbase Global Inc. значително отхвърли напъните на компанията да се пребори с обвиняванията на SEC, свързани с нейната програмата за стейкинг, което алармира за засилен надзор върху сходни действия.

Освен това главните криптовалути като Биткойн претърпяха съмнения в цените в резултат на регулаторния надзор. Въпреки приемането на съобщение от SEC, което посочва правни дейности срешу компанията, Robinhood Markets Inc. регистрира забележителен растеж в размера на крипто търговията, което приказва за комплициран и провокационен пазарен пейзаж.

В разгара на тези събития съоснователят на Етериум Джоузеф Любин разкритикува SEC за възпрепятстване на растежа на крипто бранша. Consensys, неговата компания, понастоящем е въвлечена в юридически спор със SEC по отношение на класификацията на Етериум.

Освен това Камарата на представителите на Съединени американски щати се опълчи на разпоредбите на SEC за крипто настойничество – ход, на който президентът Джо Байдън даде обещание да се опълчи. Тези събития акцентират спорната регулаторна среда към криптовалутите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР