Тревожни данни за подрастващите у нас. Учениците, които се идентифицират

...
Тревожни данни за подрастващите у нас. Учениците, които се идентифицират
Коментари Харесай

Тормозят в училище децата с различна сексуална ориентация

Тревожни данни за подрастващите у нас. Учениците, които се разпознават с друга полова ориентировка, всеобщо са обект на тормоз в учебно заведение.

Проучването е на фондациите "Сингъл степ " и "Билитис ". По-голямата част от интервюираните оповестяват, че са били вербално унизени. А при една трета тормозът е прераствал във физически.

Нарастващият расизъм разтревожи евродепутатите

Мнозинството от тези възпитаници споделят, че чуват хомофобски обиди от връстниците си. А съвсем 60% - от учители и други учебни чиновници.

Той е 12-ти клас и е с друга полова ориентировка. Години е срещал експанзия в класната стая – от връстници, само че и от учители. „ Нещо като тренд – има нещо, което ги прави готини пред другите, да демонстрират разликата си от теб, т.е. ние сме нормата и ти си черното пате “, споделя той пред БТВ.

Когато такива възпитаници алармират на преподавателите си за проблем, най-често ги поучават да го пренебрегват, твърди проучването. Има и случаи обаче, в които възрастния се заема с решението. Липсата на диалози води до стрес, меланхолия и планове за крайности. Повече от половината интервюирани, които имат желание да изоставен страната ни, споделят, че причина за това е точно неразбирането на тяхната полова ориентировка от обществото у нас.

Според отчета, позитивното е, че от ден на ден учебни заведения у нас се пробват да спрат експанзията. Но би трябвало време.

Принудиха четвъртокласници да рисуват полови органи и да се целуват

„ Искат да оказват помощ, само че не знаят по какъв начин, не са екипирани, нямат запас. Единственото е да мислим, когато приказваме, изключително когато сме учители “, отбелязва Николета Габровска, шеф на фондация „ Сингъл Степ ".

На въпроса ни какво прави страната за консолидиране на тези възпитаници, от просветното министерството не дадоха отговор в границите на деня. Експерти поучават за стеснен разговор – учители – родители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР