Тревога от епидемията от холера в Африка изрази в изявление

...
Тревога от епидемията от холера в Африка изрази в изявление
Коментари Харесай

СЗО алармира за епидемията от холера в Африка

Тревога от епидемията от холера в Африка изрази в изказване Световната здравна организация (СЗО).

В целия континент случаите през януари са били с 30 % повече, в сравнение с през цялата предходната година.

Повечето новозаразени и смъртни случаи са регистрирани в Малави, която разгласи по-рано най-лошото си огнище от 20 години.

Като цяло 10 африкански страни са наранени от холера.

Холерата е бактериална зараза, която се популяризира посредством нечиста вода. Тя се демонстрира с тресчица и тежка диария, която води до обезводняване на тялото и има висока смъртност. Лекува се с антибиотици. Особено значимо е да не се позволява разбъркване на фекални и питейни води, както и замърсяване на водоемите.

Освен Малави, случаи са докладвани в прилежащите Мозамбик и Замбия, както и в Бурунди, Камерун, Демократична република Конго (ДРК) и Нигерия.

Етиопия, Кения и Сомалия също реагират на епидемии на фона на историческата суша в Африканския рог, която остави милиони хора в остра потребност от филантропична помощ.

Към 29 януари в 10-те страни са докладвани към 26 000 случая и 660 смъртни случая.

СЗО предизвести, че в случай че актуалната наклонност се резервира, случаите може да надминат броя, регистриран през 2021 година - най-лошата година в Африка от близо десетилетие.

Средният коефициент на смъртност е съвсем три %, което е над 2,3 %, достигнати през 2022 година, и надалеч надвишава допустимото равнище под единица.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР