Третото издание на семинара “Аз и бягането – синоними“ стартира

...
Третото издание на семинара “Аз и бягането – синоними“ стартира
Коментари Харесай

Стартира третият семинар Аз и бягането - синоними

Третото издание на семинара “Аз и бягането – синоними “ започва на 2 октомври в Кюстендил. Семинарът, който се организира в парк-хотел “Кюстендил “, беше открит от заместник-министъра на младежта и спорта Николай Павлов и кмета на община Кюстендил Петър Паунов.

Павлов срещна присъстващите с младежките политики на ММС, както и за плана БЕГАЧИ, който се осъществя посредством Българска федерация лека атлетика и има за цел популяризирането на бягането измежду младежите.

Тридесет участника от цялата страна и Кюстендил ще слушат лекции за бягането от едни от най-хубавите български треньори, състезатели и изследватели в бяганията на междинни и дълги дистанции на 3 и 4 октомври (събота и неделя).

В първия ден на семинара (2 октомври) бяха оповестени и датите на новите надпревари по бягания от веригата „ Рън България “ за 2021-а година, а няколко от уредниците и новите домакини показаха местата, на коити ще се проведат събитията.

Най-голямото съревнование от веригата още веднъж ще бъде второто издание на маратона на Кюстендил, който е плануван за 19 септември 2021-а година и още веднъж ще включва класическата отдалеченост от 42.195 км, полумаратон (21.1 км) и 2 км всеобщ старт.
Снимка и текст: atletikabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР