Третият състезателен уикенд в тазгодишното издание на Porsche Carrera Cup

...
Третият състезателен уикенд в тазгодишното издание на Porsche Carrera Cup
Коментари Харесай

Георги Дончев с подиум на Porsche Carrera Cup

Третият спортен уикенд в тазгодишното издание на Porsche Carrera Cup Германия донесе на Георги Дончев следващата доза провокации и приключи с едно трето и едно четвърто място.

На Ред Бул Ринг българският водач стартира чудесно в предварителните проби, давайки второ време, единствено на 0.1 сек от първия. Но към този момент нормалният червен байрак за тежка злополука в старта, едно съдийско наказване на квалификациите и няколко неточности затрудниха доста задачата му през двата спортни дни.

За разлика от предходните стартове от сезона, в Австрия не времето беше най-голямото предизвикателство. И през началните квалификационни сесии, и през двата спортни старта в събота и неделя, над Ред Бул Ринг грееше слънце и нямаше и помен от проливните превалявания от предходните два кръга.

Заради наказване за незадоволително гориво в автомобила след края на квалификацията Porsche-то с номер 7 и българския байрак започва и в двата стинта от последна позиция, само че без да позволява неточности и с ловко маневриране около няколкото аварирали състезатели, Георги Дончев и в двата старта записа 21-во място в общото класиране.

За съботния ден това го изпрати на почетната стълбица с трето място в класа, а в неделя остана на едно място от призовите три позиции.

"С всеки идващ старт виждам какъв брой е мъчно в такава конкурентна среда, само че не преставам да давам всичко от себе си и работя за по-добро показване “, разяснява след 6-ия кръг българският водач.

"Георги стои доста добре на пистата и съм сигурен, че доста скоро ще може да се качи на най-престижното ходило в своя клас “, добавя Кристоф Хубер, който е автобус шеф на Overdrive Racing by Huber.

Отлично продължава да е представянето и на водещия водач от българския Overdrive Racing Team, Лари загар Воорде, който завоюва четвърта победа в петия старт от сезона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР