Третият по големина вносител на природен газ в Германия VNG,

...
Третият по големина вносител на природен газ в Германия VNG,
Коментари Харесай

Третият най-голям газов оператор в Германия търси държавна помощ

Третият по величина вносител на природен газ в Германия VNG, който е и оператор на уреди за предпазване на синьо гориво, се чака да подаде през днешния ден искане до Министерството на стопанската система за финансова помощ, предават ДПА и Българска телеграфна агенция, базирайки се на известие от компанията. 

Компанията, което е дъщерно сдружение на Energie Baden-Wurttemberg - EBW, се чака да подаде заявление, защото актуалните условия водят до " обилни загуби заради спомагателни покупки на природен газ ", показва VNG. Освен това е нужна помощ, с цел да може бизнесът да действа.

Газът се трансформира в дефицитна стока през последните седмици, откакто Русия врътна крановете на редица тръбопроводи. Москва твърди, че това се постанова, тъй като западните наказания са създали невероятно употребата на газопроводите, макар че европейските страни не са глобили газовата промишленост и са подготвени да заплащат за съветско синьо гориво.

Европейските страни споделят, че прекъсването на газа е отговор на глобите, които бяха въведени в символ на митинг против нахлуването на Русия в Украйна.

Ситуацията докара до внезапно повишаване на цената на газа, което значи, че немските компании заплащат доста повече от плануваното, с цел да обезпечат обещаните доставки на газ за бизнеса и обществото, което води до загуби за фирмите.

VNG осигурява към 20% от потреблението на газ в Германия, захранвайки 400 общини, които се намират най-вече в източната част на страната, се показва още в известието на енергийното сдружение. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР