„Третият мандат няма много възможности, но не вярвам, че ще

...
„Третият мандат няма много възможности, но не вярвам, че ще
Коментари Харесай

Божанков: Възраждане са като руски радиоактивен отпадък

„ Третият мандат няма доста благоприятни условия, само че нямам доверие, че ще бъде осъществен.

Това съобщи пред bTV самостоятелният народен представител Явор Божанков.

„ Единият вид е „ Възраждане “, само че никой няма да направи коалиция с тях, те са като съветски радиоактивен боклук. Другият вид е Българска социалистическа партия, само че това няма смисъл, тъй като останалите политически сили са декларирали, че няма да поддържат този мандат. Остават Движение за права и свободи и „ Демократична България “, а те дават сигнали, че биха пробвали. Движение за права и свободи надали обаче ще съумеят да го осъществят, в случай че отиде при тях., разяснява той.

Според Божанков политически сили се готвят за нови избори и организират акция в Народното събрание.

Той съобщи, че евентуално нито един мандат няма да бъде осъществен, макар че партиите споделят, че желаят да има постоянен кабинет.

„ Аз нямам доверие, че третият мандат ще бъде осъществен, на който и да се даде. Въпросът е кои са диалозите, които ще ни обединят в Народното събрание “, сподели той.

Божанков разяснява изключването си от Българска социалистическа партия и освобождението от парламентарните комисии, в които бе член, като съобщи, че твърдо стои зад позициите си. Той бе изключен от левицата, откакто се изрече в поддръжка на военна помощ за Украйна.

„ Никой не може да изчегърта истината. Аз имам задоволително опит в политиката, с цел да знам, че моята позиция можеше да докара до някакви последици. Платих някаква цена, само че мисля, че позициите ми за машинния избор и за Украйна са верни “, изясни Божанков.

Той добави, че не е скаран с никого от парламентарната група на Българска социалистическа партия.

" Позициите ми са кардинални и няма причина да има персонална омраза. Времето ще потвърди, че решението ми за военната помощ беше вярно. Смятам, че Русия реализира всички цели в тази война, само че в противоположен ред “, сподели той.

Божанков добави и че в този момент когато даваме военна помощ на Украйна, имаме доказателство, че не сме станали част от спора.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР