Трети пореден протест на медицинските сестри се проведе в Сливен. Информацията

...
Трети пореден протест на медицинските сестри се проведе в Сливен. Информацията
Коментари Харесай

Медици протестират в страната в Световния ден на здравето

Трети следващ митинг на медицинските сестри се организира в Сливен. Информацията за митинга бе публикувана в обществените мрежи. Исканията на протестиращите медицински експерти са за съответно възнаграждение и почтени условия на труд. Протестът се организира пред основния вход на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ от 11.00 до 12.00 часа.

Ефективни протестни дейности на медицинските експерти се чака да стартират след средата на месец май, в случай че Министерство на здравеопазването не стартира разрешаване на поставените претенции за нарастване заплатите и възстановяване изискванията на труд  в бранша. Това разгласи уредникът на третия следващ митинг на медицинските експерти в Сливен Надежда Маргенова.

Днес десетки медицински сестри, подкрепени от лекари и медици от Спешната помощ, стачкуваха пред регионалната болница.

Маргенова заяви, че сега се приготвя народен митинг в София, който ще се организира на 15 май, а по-късно е допустимо да пристъпи към ефикасни протестни дейности.

“И в случай че тогава господа ръководещите не се задействат, ние нямаме различен излаз, с изключение на да предприемем тази мярка “, сподели тя.

Маргенова бе скептична по отношение на утрешната среща на медицинските експерти с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, на която би трябвало да бъде препоръчана нова методика за пресмятане на заплатите:

“Аз не знам каква методика нова ще измислят при изискване, че не оферират да се усили цената на съответната клинична пътека “.

На днешния митинг лекари и медицински сестри изрекоха мнение, че тази политика в опазването на здравето е пагубна за здравето на популацията.

“Бъдещето е черно, в случай че народът не го разбере! “. “Нямаме ново попълнение, младо попълнение по-точно “. “Тези, които приключват, избират да отидат в чужбина “, разясниха присъстващи.

Днес изтича едномесечното предупреждение за овакантяване на работа на лекарите в общинската Очна болница във Варна. Причината за решението им е неприятното материално положение на болничното заведение и изискванията за работа в нея. В петък шефът на лечебното заведение доктор Руслан Тошев заяви, че е подал оставка, с цел да тушира създалото се напрежение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР