Трети Национален турнир по тенис на маса за купата на

...
Трети Национален турнир по тенис на маса за купата на
Коментари Харесай

Национален турнир по тенис на маса се проведе във Враца

Трети Национален шампионат по тенис на маса за купата на Община Враца се организира в два следващи дни (27 и 28 август), като срещите се играха в спортната зала на ППМГ „ Акад. Иван Ценов “.

Програмата включваше шампионат за ветерани над 60 години, съревнование за фенове и картотекирани към БФТМ, както и конкуренция за кадети във възрастови категории до 15 и до 19 години. Тази година, участниците в шампионата са 80.

Спортната демонстрация се провежда от клуб по тенис на маса „ Бобата “, взаимно с Община Враца.

Повече от 70 състезатели по тенис на маса от цялата страна се включиха в третия народен шампионат за купата на Община Враца и клуб " Бобата ", който се организира през уикенда. " Участниците се надпреварваха в пет обособени категории - открит шампионат, подобен за фенове, за кадети до 15 години, за юноши до 19 години и за ветерани над 60 години " - разяснява треньорът в клуб " Бобата " и троент първенец на България Детелина Михайлова. " Състезанието беше на доста високо равнище, като имахме национални състезатели и такива от Висшата лига на България ", сподели още тя.

Откритият шампионат бе извоюван от Ивайло Косев от Плевен, който на финала победи доста мъчно Пламен Върбанов от Враца с 3:2. Пламен Върбанов е най-силният врачански играч сега, като има записани срещи за националния тим през тази година. Само преди два месеца той стана и студентски първенец на България. Третото място в конкуренцията си разделиха Даниел Гайбакян от Русе и Цветан Гелев от София.

В шампионата за некартотекирани състезатели купата отиде при Божидар Кантутис от София, който също победи доста мъчно с 3:2 Александър Димитров от Плевен. Бронзовите медали отидоха при Павлин Филев от Плевен и Петко Петков от Враца. Последният пък се оказа най-хубав измежду ветераните като победи на финала Цветан Русалийски, също от Враца.

Победител при юношите и кадетите стана Даниел Димитров от Луковит, като той и в двата финала надви над Преслав Николов от Видин. Бронзов орден при кадетите взе Дарислав Кръстев от клуб " Бобата " - Враца, който демонстрира огромно израстване в последните месеци и печели следващо отличие. Другото трето място в конкуренцията до 15 години взе Красен Савов от Плевен. При юношите третите места отидоха при представители на клуба по тенис на маса от Роман - Теодора Богданова и Велислав Христов.

Отлично усещане направи с играта си Катерина Салкина от клуб " Бобата " Враца, която макар, че е единствено на девет години завоюва Б шампионата при юношите и зае деветото място в надпреварата и се класира на 5-8 място при 15 годишните. " Добре се показаха още и Траян Георгиев, който е единствено на шест години, само че записа две победи в надпреварата при 15 годишните. Той завоюва и орден за най-атрактивен играч. Дебют в надпреварите направи и Деница Евгениева, която е единствено на седем години ", разяснява още Детелина Михайлова.

Медалът за най-дълголетен играч отиде при Цветан Русалийски от Враца, който на 76 години продължава да е от доста мощните състезатели във Враца.

Гости на шампионата бяха госпожа Мария Георгиева - старши специалист към ММС за областите Враца, Видин и Монтана, както и господин Георги Велчев от състезателен отдел на Община Враца, който сервира приветствено писмо от кмета на града господин Калин Каменов.

Клуб по тенис на маса " Бобата " Враца организира тренировките си за деца всеки ден в залата си, която се намира в общежитието на Механотехникума. Също там се състоят и постоянните шампионати по тенис на маса, в които могат да се включат всички искащи.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР