Трети месец Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) не

...
Трети месец Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) не
Коментари Харесай

Ще бъдат ли прекратени договорите за пътни ремонти?


Трети месец Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) не може да вземе решение какво да прави с наследения проблем от държавното управление на ГЕРБ с пътните поправки. При бюджет от 382 млн. лева са предоставени действия за 1.5 милиарда лева

Горещият картоф се премята сред строителната камара, АПИ, районното министерство, прокуратурата и стигна до Народното събрание, от който зависи дали в актуализацията на бюджета да бъдат заложени тези средства.

Засега обаче решение няма. Това слага в шах и мат пътния отрасъл. Фирми, които не са получили задатъци за построяването на автомагистрала " Хемус " и скоростния път Видин – Ботевград, са изправени на ръба на оцеляването. Работниците им от месеци не са получавали заплати. Първи на митинг излязоха от, само че към тях се готвят да се причислят и други компании. Браншова камара " Пътища " към този момент предизвести, че в случай че е належащо, ще се стигне до.

Тази неприятна бюджетна процедура с предпоставки за корупция, по думите на представителя на служебния кабинет Антон Кутев, беше въведена по времето на третия мандат на Бойко Борисов. От 2017 година насам бюджетът на АПИ за пътни поправки е сред 300 - 400 млн. лева годишно, само че се разпорежда работа за 1.5 - 2 милиарда лв.. Плащането става с държавни постановления през последните месеци на годината, като парите се обезпечават от остатъка в бюджета.

Въз основа на договорите за настоящ ремонт и поддържане някои компании получаваха тлъсти поръчки в, който на процедура е главен ремонт на пътя. По този метод се заобикаляше Законът за публичните поръчки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР