Трети ден екипи на противопожарната служба оказват съдействие за пълното

...
Трети ден екипи на противопожарната служба оказват съдействие за пълното
Коментари Харесай

Трети ден се работи за пълното потушаване на пожара в сметището край Русе

Трети ден екипи на противопожарната работа оказват подпомагане за цялостното потушаване на пожара, зародил в районното хранилище за боклуци край Русе. Това оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град.

Дейностите на екипите на място не престават дружно с служащи и техника, обезпечени от концесионера на депото, от други сдружения и от общината.
Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност " в крайдунавския град Спасимир Димитров изясни, че в депото към този момент няма открити огнища, а единствено тлеене във вътрешността, което провокира огромен пушек.

"Единственият метод да се спре този развой е запръстяване на целия проблематичен сектор ", изясни Димитров.

По думите му това става постепенно, защото камиони транспортират хиляди кубици пръст от друго място, изсипват ги в депото, а верижни машини ги разстилат.

Комисия, формирана от чиновници на общината и на екоинспекцията, е на място, с цел да откри аргументите за пожара. Кметът на Русе Пламен Стоилов съобщи още през вчерашния ден, че операторът на депото ще бъде глобен.

От Регионалната ревизия по околната среда и водите в града оповестиха, че не са установени превишения на средноденонощните и средночасови правила на измерваните замърсители и в двете мобилни станции в града от през вчерашния ден до през днешния ден.

В автоматизираната станция в кв. "Възраждане " било записано леко покачване на концентрацията на бензен, което било особено за горивните процеси. Азотните оксиди, серният диоксид, въглеродният оксид и фините прахови частици запазвали естествени равнища на централизация за интервала.

В мобилната станция, ситуирана на бул. "България ", също нямало установени превишения на средноденонощните и средночасови правила на измерваните замърсители. Увеличена била концентрацията единствено на фини прахови частици през тази нощ. За този индикатор обаче средноденощната норма също не била превишена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР