Трети човек с ХИВ, познат като Дюселдорфския пациент е навлязъл

...
Трети човек с ХИВ, познат като Дюселдорфския пациент е навлязъл
Коментари Харесай

Трети човек с ХИВ влезе в ремисия

Трети човек с ХИВ, прочут като Дюселдорфския пациент е навлязъл в непрекъсната ремисия, твърди екипът от учени, взели участие в лекуването му. Новината идва откакто преди дни стана ясно за човек от Лондон, който също се е излекувал от заболяването благодарение на трансплантация на костен мозък, предава Нова Варна.

``
реклама

Новият случай още веднъж е обвързван с трансплантация на костен мозък, само че учените разясняват, че Дюселдорфският пациент е спрял да приема поддържащите медикаменти за ХИВ единствено преди 3,5 месеца. Лондонският пациент не приема медикаментите си към този момент 18 месеца, като заболяването не се е развила в СПИН.

Учените още веднъж са употребявали донор с генетична разновидност, която го прави устойчив към вируса на ХИВ. Промените в клетките не разрешават на заболяването да провокира зараза и да се популяризира.

Така случаите на излекувани от ХИВ стават общо три, като първият е така наречен Берлински пациент, който след трансплантация на костен мозък през 2007 година към този момент повече от десетилетие живее без да приема медикаменти за ХИВ.

Лекарите акцентират, че присаждането на костен мозък е доста рисково и няма по какъв начин да бъде приложено при всички пациенти, носители на ХИВ, само че тези три случая биха спомогнали в създаването на лек за заболяването.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР