Третата световна война, ако се случи, ще бъде ядрена и

...
Третата световна война, ако се случи, ще бъде ядрена и
Коментари Харесай

Лавров: Ако има Трета световна война, тя ще е ядрена и опустошителна

Третата международна война, в случай че се случи, ще бъде нуклеарна и разрушителна. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за Al Jazeera, представено от ТАСС.

„ Третата международна война ще бъде опустошителна нуклеарна война”, споделя той.

Лавров обърна внимание и на думите на американския президент Джо Байдън, който съобщи, че алтернативата на строгите наказания, които Вашингтон наложи на Москва, би била трета международна война.

Специалната военна интервенция на Русия е ориентирана към разоръжаването на Украйна и Русия няма да разреши на Киев да получи нуклеарно оръжие, безапелационен бе Лавров.

Въпросът на кого принадлежи Крим не предстои на разискване, разгласи още той.

Русия е подготвена за втория кръг договаряния с Украйна, само че Киев бави договарянията по инструкции на Съединени американски щати, добави съветският посланик №1.

Украинският народ самичък избира властта в страната си, само че тази власт би трябвало да съставлява всички националности, които живеят в страната, акцентира Сергей Лавров.

Русия в никакъв случай няма да остане в изолираност, тя има доста другари по света, разгласи още съветският външен министър.

Русия беше подготвена за наказания, само че е удивена, че те засягат спортисти и публицисти, сподели още Лавров.

" Ние бяхме подготвени за наказания, само че не чакахме, че те ще обиден спортисти, представители на интелигенцията, артисти, публицисти ", цитира телеканалът думите на съветския външен министър.

Той декларира още, че западните страни са отказали да разискват с Русия новата архитектура за сигурност в Европа.

" Западът се отхвърли да си взаимодейства с нас при образуването на новата архитектура на европейската сигурност ", споделил още Лавров.

Източник:
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР