Третата поставена в основната схема на Аустрелиън Оупън Гарбине Мугуруса

...
Третата поставена в основната схема на Аустрелиън Оупън Гарбине Мугуруса
Коментари Харесай

Гарбине Мугуруса стартира успешно сезона

Третата сложена в главната скица на Аустрелиън Оупън Гарбине Мугуруса стартира решително сеозна си с триумф над Екатерина Александрова на шампионата в Сидни от категория WTA 500.

Испанската номер 3 в света, която почива в първи кръг на конкуренцията, удържа щурма на 40-та в ранглистата рускиня във втория сет за крайното 6:1, 7:6(4). Мугуруса ще играе в идната фаза с друга рускиня – Дария Касаткина, в четвъртфиналите, откакто тя надделя белгийката Елизе Мертенс с 6:3, 6:4. 

Мугуруса, някогашна номер 1 в света и двукратна шампионка в шампионатите от Големия шлем, ще бъде една от главните претендентки за короната в Мелбърн. Най-добрият й резултат на „ Мелбърн Парк “ пристигна през 2020, когато тя отстъпи в разногласието за трофея на изненадващата шампионка София Кенин.

Тунизийката Онс Жабьор загря за първия за годината шампионат от Големия шлем с победа над двукратната шампионка на Уимбълдън Петра Квитова с 6:4, 6:4. Седма сложена в Сидни тази седмица, африканката стигна до първи триумф над Квитова от четири опита, с цел да си подсигурява конфликт с Анет Контавейт на четвъртфиналите. Четвъртата сложена естонка стигна до удобен триумф над квалификантката от Румъния Елена-Габриела Русе с 6:3, 6:1.

Петата в схемата испанка Паула Бадоса също продължава след 6:3, 6:4 против представителката на домакините Айла Томлянович.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР