Третата най-голяма българска банка ОББ и водещият застраховател ДЗИ обявиха,

...
Третата най-голяма българска банка ОББ и водещият застраховател ДЗИ обявиха,
Коментари Харесай

ОББ и ДЗИ намалиха въглеродните си емисии с 55%

Третата най-голяма българска банка ОББ и водещият осигурител ДЗИ оповестиха, че напъните им към по-природосъобразно развиване на бизнеса са докара до спад на  генерираните от двете компании въглеродни излъчвания с 55%. Понижението е маркирано за последните 5 години към края на 2019 година И двете български компании са благосъстоятелност на белгийската финансова група KBC и извършват обща корпоративна тактика, която се основава на 4 стълба – клиентите са в центъра, оферират се неповторими за пазара услуги, концентрират се върху устойчивото развиване на групата и одобряват съществено отговорността към обществото и локалната стопанска система.

Намалението на въглеродните излъчвания е реализирано с въвеждането на няколко практики: стартирана е самодейност за различен метод на напредване, от който са спестени 1297 кг нездравословни емисии; освен това  центърът за обслужване на клиенти на ДЗИ в Орландовци има конфигурирана фотоволтаична централа за лични потребности. Благодарение на нея въглеродният отпечатък на компанията ще бъде понижен с 18 тона годишно. Останалите 83% от енергийните потребности на административната постройка в кв. Орландовци и на ОББ Милениум център се зареждат със закупуването на 100% зелена електрическа енергия, създадена от възобновими източници. ДЗИ също по този начин има 2 електрическия автомобил, които икономисват на природата по 14 кг въглероден двуокис на 100 километра изминат път.  

През миналата година ОББ и ДЗИ са подкрепили и създали доста други начинания, които облагородяват средата, демонстрира. Дружествата интензивно развиват инициативи за повишение на финансовата просветеност, поддържат спортни събития като вело обиколката на България и са сътрудник на стратегии за поощряване на предприемачеството като ABLE Activator и Challenge YOU.

“Любопитен факт е, че времето, прекарано от нашите чиновници в доброволчество през 2019 година, се равнява на близо една астрономическа година или 87 000 лева като парична равноценност ”, осведомиха от групата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР