Трета вечер на протест в Цалапица след убийството на 24-годишния

...
Трета вечер на протест в Цалапица след убийството на 24-годишния
Коментари Харесай

Напрежение в Цалапица: Трета вечер на протест

Трета вечер на митинг в Цалапица след убийството на 24-годишния Димитър. Хората упорстват да се разкрие цялата истина по закононарушението, оповестява Нова телевизия. 

Днес прокуратурата разгласи, че обвиненият за убийството е имал помагачи. Според обвинителите това са двама братя от селото, които му помогнали да скрие натрупа и да избяга от страната.
-->
„ Държа да подчертая, че те не са съучастници в убийството. Пак ще го повторя след осъществяване на убийството и без авансово да са се договаряли с причинителя на убийството са положили старания да прикрият действието, да избегне той наказателно гонене и даже да се укрие в следствие ”, съобщи Атанас Илиев, зам.-районен прокурор на Пловдив.

Двамата братя са арестувани през днешния ден към 14 часа. Те са се укривали и са създали опит да избягат, оповестиха от прокуратурата.

„ Б.Д е спомогнал след убийството отново дублирам да се транспорти трупът на убития Д.М, а В.Д е обезпечил кирка, мотика и лопата, с които след това причинителят на убийството е изкопал и заровил натрупа. Също по този начин двамата братя от близкото бунище до мястото, където е осъществено убийството са носели строителни материали, с които са покрили мястото, където е било заровено тялото ”, сподели Димитър Костов, наблюдаващ прокурор.

Единият от братята даже оказал помощ на причинителя на убийството да напусне мястото на престъплението като го закарал с автомобила си до дома му. Близнаците ще бъдат арестувани за 72 часа и ще им бъде повдигнато обвиняване.

„ За персоналното укривателство наказването е до 5-години лишаван от независимост ”, заяви Атанас Илиев, зам.-районен прокурор на Пловдив.

Задържаха братя близнаци, заровили тялото на убития в Цалапица Димитър

Тази вечер хората от Цалапица блокираха с жива верига основния път през селото, който свързва автомагистрала „ Тракия ” с Родопите. След това се насочиха към къщата на двамата братя, които през днешния ден по обед бяха арестувани. Двамата са на 19 години. Пред дома им, протестиращите желаеха родителите да излязат на открито, само че никой не се появи. Полетяха камъни и димки. Полицията се намеси и спря хората. Стигна се до известно напрежение. Съседите описват, че къщата е празна от през вчерашния ден.

„ Никой не съм виждал. От през вчерашния ден тук няма никой ”, описа Костадин Терзиев, комшия.

След това протестиращите се насочиха към дома на обвинения за убийството - 30-годишният Рангел Бизюрев, за който е издадена европейска заповед за арест.

Все още не е ясно чия благосъстоятелност и автомобила, в който във съдбовната вечер Димитър Малинов се качва и изчезва безследно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР