Трета сутрин украинската столица се буди под обстрел. В града

...
Трета сутрин украинската столица се буди под обстрел. В града
Коментари Харесай

Трета сутрин Киев е под обстрел и експлозии

Трета заран украинската столица се буди под обстрел. В града постоянно се чува пукотевица на артилерия. Съобщава се за детонации, само че към този час информацията остава нищожна.

Според " Ройтерс " е имало и съветска офанзива над военна база в града. Украинските въоръжени сили настояват, че са отблъснали врага.

Агенция " Интерфакс Украйна " оповестява, че войски на Русия са пробвали да поемат контрола над една от най-големите електрически централи в столицата.

Украинският президент Володимир Зеленски акцентира, че Русия ще опита да щурмува града тази нощ, допълвайки, че " украинците не могат да се откажат от столицата си ". Неговият представител написа в обществените мрежи, че има връзка с Москва за договаряния. Уточнява се и мястото. По-рано съветският министър на външните работи Сергей Лавров разгласи, че договарянията ще се състоят когато украинските сили смъкват оръжията си.

По-рано Русия разгласи, че Украйна се е отказала от дипломатически ходове за разрешаване на рецесията. От Москва президентът Владимир Путин прикани през вчерашния ден украинската войска да извърши прелом и да вземе нещата в свои ръце.

Ожесточени сражения се водят и във Василков, който е на към 30 километра югозападно от украинската столица, пишат международните организации.

Според украинското министерство на защитата съветските сили се пробват да дебаркират там военнодесантни елементи. Във Василков боевете се водят до военновъздушна база на украинските сили, добавя Ройтерс.

Говорителят на съветското министерство на защитата, военачалник майор Игор Конашенков пък заяви, че съветските сили до момента са поразили 211 украински военни уреди, включително 17 командни центъра, 19 противовъздушни системи, 39 радарни модула, 67 танка и 6 бойни самолета.

Военните са поели контрола и върху стратегическо летище отвън Киев, което им разрешава да укрепят силите си, с цел да завладяват столицата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР