Трета седмица не стихват коментарите в Кюстендил за масовото сбиване

...
Трета седмица не стихват коментарите в Кюстендил за масовото сбиване
Коментари Харесай

Напрежението в Кюстендил не стихва трета седмица след убийството на Валери Дъбов

Трета седмица не стихват мненията в Кюстендил за всеобщото сборичкване на 17 февруари, когато беше погубен 35-годишният Валери Дъбов. Още тогава бе издигнат въпросът дали това е битов случай. Засега упрекнат в ликвидиране е 19-годишният Алекс Анков от известния клан Гольовците. Той е с непрекъсната мярка "Задържане под стража ". Състоянието на тежко потърпевшия Славчо Игов - Ице, част от клана, се усъвършенства.

На последната сесия на Общинския съвет кметът на града Петър Паунов беше запитан за интерпретациите по убийството на Дъбов и за какво в 12-хилядния ромски кв. "Изток " има единствено 3 камери за видеонаблюдение.

Към момента са 10 камерите в кв. "Изток ". На територията на града са 180, отговори Паунов.

В последните дни вървят мнения, че множеството от участниците в сбиването са обзети от амнезия и не си спомнят нищо за кървавата кавга и че следствието се натъква на много компликации и зацикля.

Делото е извънредно тежко. Всеки подробност би трябвало да бъде обяснен. Полагат се големи усилия в тази посока, разяснява наблюдаващият прокурор Ангел Байрактарски, представен от БНР.

Организирани в обществените мрежи кюстендилци не престават с митингите си с искане за по-ефективен надзор над ромския квартал. Конкретно - да се направи инспекция за източниците за замогване на неколцина от ромските водачи, да се ревизира законността на къщите в махалата и противозаконните да се събарят. Институциите би трябвало да се раздвижат, другояче ще стане по-зле и ще има и нови кървави разправи, споделят хората.

Протестиращите стават все по-малко. Може би ще има активизиране с придвижване на предварителното следствие, установи някогашният общински консултант инж. Севделин Атанасов.

Междувременно в нощта след 3 март в кв. "Изток " е станало ново меле. Бит е 39-годишен клиент на заведение. Той побързал да се прибере в дома си, само че бил последван от групата. Те влезнали в разпра и последвали изстрели.

Пострадалият е алармирал полицията. На 39-годишния мъж е оказана здравна помощ, открити са участниците в сбиването. Петимата са на възраст от 22 до 41 години. Иззет е газовият револвер, с който са създадени изстрелите, осведоми Областната дирекция на полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР