Трета поредна година инициативата Българската Коледа помага на 6-годишната София

...
Трета поредна година инициативата Българската Коледа помага на 6-годишната София
Коментари Харесай

Българската Коледа помага на 6-годишната София от Пловдив

Трета поредна година самодейността " Българската Коледа " оказва помощ на 6-годишната София от Пловдив. Тя се бори с тежко генетично заболяване и с помощта на акцията получава хормон на растежа. Това е жизненоважна терапия за детето, което към този момент посещава всеобща детска градина.

" Аз се споделям Софи дребна.

– И на какъв брой годинки си?

– Пет.

– Шест.

– Шест "

Казва за себе си, че е дребна. Но в действителност е огромен войник. Още от раждането си, когато се постанова първите седмици да остане в кувьоз. Два месеца по–късно, поради звук на сърцето отиват на кардиолог. И схващат, че детето има генетичен проблем. Но до самата диагноза стигат след дълги прегледи и проучвания.

" Около две години и половина по–късно към този момент имахме диагноза - нунан синдром, имаше усложнения с храненето, с прохождането, с проговарянето, общо взето във всеки един аспект ", описа майката Вяра Маркова.

За да навакса изоставането, София би трябвало всекидневно да приема хормон на растежа. Една химикалка от медикамента стига за 10 дни и коства сред 180 и 230 лева, като с времето дозата се усилва.



" Българската Коледа " ни оказва помощ към този момент трета поредна година със средства, с които ние закупуваме хормон на растежа. Това е единственото лекуване, което можем да използван при нейното заболяване не приказваме единствено за напредък чисто физически на височина, това също се отнася за всичките вътрешни органи, за цялостното развиване на организма ", изясни Вяра Маркова.

Лечението дава резултат. И София потегля на детска градина, където работи с разнообразни експерти и ресурсен преподавател.

" За мен напредъкът на София е голям, това, което си припомням, когато беше първа група, едно малко, уплашено дете, в този момент към този момент една пораснала девойка, която към този момент много неща може да прави независимо ", безапелационна е Боряна Димитрова – ресурсен преподавател, логопед.

" Българската Коледа " прави знамение! Не е обвързвано единствено с парите, а дава успокоение на родителите, че децата им могат да получат нужното лекуване, би трябвало да се подарява, всеки в случай че отдели по 1 лева, бя какъв брой милиона сме, нещата ще се случат, с минимални старания. Благодарим, че я има Българската Коледа! " сподели Вяра Маркова.

Автор: Деница Торньова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР