Треньори по ветроходство, които се намирали в централния гръцки град

...
Треньори по ветроходство, които се намирали в централния гръцки град
Коментари Харесай

Треньори по ветроходство спасиха над 130 души и животни при пожар в Гърция

Треньори по ветроходство, които се намирали в централния гръцки град Волос за Световното състезание за младежи, получиха специфична хвалба за помощ, която оказали при спасяването на повече от 130 души.

Хората били блокирани на плаж, откакто пожар прекъснал пътищата за евакуация към вътрешността, заяви Ройтерс, като се базира на известие на Световната федерация по ветроходство (World Sailing).

Пожарите в Гърция, които избухнаха след 17 юли поради високите температури и мощните ветрове, лишиха живота на петима души и опожариха жилища, ферми, индустриални уреди и огромни горски площи.

Инспектор Ивана Тренева е измежду 50-те български спасители, които към този момент втора седмица се борят с вилнеещите стихии

След приключването на надпреварите от Световното състезание по ветроходство за младежи, треньорите забелязали попадналите в капан хора и се насочили с помощни моторни лодки към близко населено място, с цел да вземат участие в евакуацията на жителите, както и да оказват помощ на диви животни, които също били блокирани от пламъците.

Ситуацията на остров Родос към този момент се възстановява

Най-малко 60 лодки са взели присъединяване в интервенцията, при която са били избавени и евакуирани във Волос над 130 души.

В страната продължава да е горещо и със мощни ветрове

„ Когато получихме молбата за помощ от бреговата защита, бях сигурен, че имаме верните хора и съоръжение за работата “, споделя Ламбис Цукалас, президент на Волоския клуб по корабоплаване – „ Аргонавти “, и добави, че заслугата за сполучливото осъществяване на избавителната интервенция е на треньорите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР