Треньорът от шведския отбор Ола Масдал е дал положителен тест

...
Треньорът от шведския отбор Ола Масдал е дал положителен тест
Коментари Харесай

Два положителни теста за COVID-19 преди старта на СК по ски-алпийски дициплини

Треньорът от шведския тим Ола Масдал е дал позитивен тест за ковид преди началото на сезона от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Зьолден (Австрия). Това сподели мениджърът на отбора Ларс Мелин пред телевизия SVT Sport.

С коронаворус е инфектиран и представител на втори тим в Зьолден, заяви шефът на надпреварата Маркус Валднер пред австрийската организация АПА, без да разкрива детайлности.

Валднер сподели, че случаите на Ковид-19 в двата тима няма да повлияят на надпреварите, защото засегнатите лица са били тествани преди публично да са се записали в Зьолден и преди да са влезнали в " балон ", в който участниците са задължени да обитават, с цел да понижат контактите и да предотвратят заразяване.

Масдал към този момент е под карантина, до момента в който помощник-треньорът също е тестван, защото е взел лифта с Масдал, само че към момента се чакат резултатите.

Мелин сподели, че обстановката няма да окаже въздействие на тима на шведите преди гигантския слалом за мъже в неделя и те са " изцяло готови за това ".

Световната купа по алпийски ски започва в събота с гигантския слалом за дами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР