Треньорът на световните шампионки Испания Хорхе Вилда бе уволнен от

...
Треньорът на световните шампионки Испания Хорхе Вилда бе уволнен от
Коментари Харесай

Уволниха треньора на испанките, Федерацията осъди действията на Рубиалес

Треньорът на международните шампионки Испания Хорхе Вилда бе уволнен от своя пост в следващото развиване по абсурда към президента на локалната Футболна федерация Луис Рубиалес.


(Хорхе Вилда и Луис Рубиалес)

В края на предишния месец всички хора от щаба на отбора подадоха оставка, откакто Рубиалес целуна по устата звездата на Испания Джени Ермосо без нейното позволение след триумфа над Англия във финала на Световното състезание о футбол за дами. Вилда, който е непосредствен с Рубиалес, бе единственият, който остана на поста си, въпреки и да осъди дейностите на президента. Сега обаче Вилда е уволнен от Федерацията, която е водена краткотрайно от Педро Роча, откакто ФИФА спря правата на Рубиалес за 90 дни, до момента в който тече следствието против него.

В свое изказване Федерацията разгласи, че Рубиалес е нанесъл " големи вреди на испанския футбол, испанския спорт, испанското общество и полезностите на футбола и спорта като цяло ". " Поднасяме най-искрените си извинения за безусловно неприемливото държание на най-висшият представител на Федерацията във финала на Световното състезание ", допълват от организацията.

От Федерацията декларират, че следва цялостна проверка на всички политики и процедури в централата и реструктуриране на организацията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР