Треньорът на Септември (София) - Светослав Петров заяви пред колегите

...
Треньорът на Септември (София) - Светослав Петров заяви пред колегите
Коментари Харесай

Светослав Петров: Срещу Лудогорец ще видим къде ни е мястото

Треньорът на Септември (София) - Светослав Петров съобщи пред сътрудниците от " dsport ", че ще разчита на 15-годишен футболист за мача против Лудогорец. Столичани пътуват за Разград в събота. Именно там те проведат последната си подготовка преди дуела, който е в неделя от 17:30 часа.

Какви са ви упованията за гостуването на първенеца Лудогорец в Разград?

Какви да са ми упованията? Да създадем прекрасен мач и да забележим къде ни е мястото. Надявам се да е празник, тъй като играем против водещ тим в България. Ще може да разберем къде ни е " мястото под слънцето ". Това е добра опция за нашите млади футболисти да се покажат на какво равнище са.

Гледахте ли мача им от Лига Европа против Бетис и може ли с нещо да ви изненадат?

Това е Лудогорец, който има класа в 23-ма - 24-ма футболисти и то доста огромна класа, което видях, наблюдавайки дуела им против Бетис. Имат най-класните чужденци и играят постоянно за победа. Ще ни е доста мъчно, само че ще се опитаме да затвърдим положителните усещания от нашата игра в последните ни два мача.

Имате ли проблеми с футболисти, които няма да могат да вземат присъединяване?

Със сигурност няма да мога да разгадавам на трайно контузените - Мирза Делимеджич, Пешов и Мартин Стоянов, който има разкъсан мускул от мача с Левски. Останалите са на линия, само че е реалност, че няма да мога да заведа в Разград група от 18 футболисти.

Как са момчетата, откакто ги похвалихте за безапелационната им игра им, а и положителният резултат в Благоевград?

През седмицата имаше миг на разпределяне, което мен персонално ме тормози. Като създадем добър мач и по-късно залитаме в другата прекаленост. Ние българите сме хора на крайностите и не ми хареса по какъв начин тренирахме през седмицата след триумфа в Благоевград. Надявам се в Разград момчетата да излязат съсредоточени и да покажат това, което умеят. Ако реализираме и добър резултат, ще съм още веднъж удовлетворен от тях.

Ще продължите ли да следвате философията на Септември за налагане на млади футболисти, даже и в такова тежко посещение като това в Разград?

Да, и аз ще последвам философията наложена от притежателя, да построяваме млади футболисти, които да се развиват и да минават в по-големи тимове. Ние нямаме и огромен избор. За това постановяваме млади и лични фрагменти. Групата ни ще бъде от 17 футболисти, като в нея ще попадне и дебютант - 15-годишният Михаил Полендаков, който е роден 2007 година и играе на позициите централен бранител и отбранителен халф. Направилият дебют против Пирин Валентин Спасов няма да го взема, тъй като тимът, в който играе, в неговата възраст има значими мачове. Сами преценете дали е млад тимът на Септември, като ви кажа, че в него има двама родени 2000 година, има и момчетата, които са родени 2004 и 2005 година, загатвах ви за родения 2007 година, стигаме до там, че роден през 1998 година е в групата на " възрастните ". Надявам се Септември да продължи положителното показване и това ще желая от футболистите ми в мача против първенеца на България.
 Мартин Петков: Престоят ми в Левски и Славия не бе изпълнен с доста голове
Мартин Петков: Престоят ми в Левски и Славия не бе изпълнен с доста голове

" Има смяна, откогато пристигна новият треньор "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР