Треньорът на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман е фаворит номер 1

...
Треньорът на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман е фаворит номер 1
Коментари Харесай

Флик шокира Германия, но вече му намериха заместник

Треньорът на " Република България Лайпциг " Юлиан Нагелсман е любимец номер 1 за правоприемник на Ханс-Дитер Флик отпред на " Байерн " Мюнхен, пишат медиите в Германия. В събота вечер Флик, който изведе баварците до требъл още в дебютния си, и то повърхностен сезон съобщи, че има предпочитание да си тръгне през лятото.

Договорът му е доникъде на 2023 година, само че той желае да напусне прибързано. " Съобщих на момчетата, с цел да са наясно, че през тази седмица помолих клуба да прекратим нашите връзки през лятото ", сподели Флик след успеха с 3:2 над " Волфсбург ", като хвърли в потрес футболна Германия.

В последните няколко седмици намерено се приказва за спор сред Флик и спортния шеф Хасан Салихамиджич, подбуден от прехвърлянията, които бяха направени предишното лято, и които не оправдаха упованията. От клуба обаче настояват, че връзките сред двамата са положителни.

Флик застана отпред на баварците на 3 ноември 2019 година Той трябваше да бъде краткотраен вид след уволнението на Нико Ковач, само че се задържа на треньорската позиция и съумя да изведе " Байерн " до 6 трофея - в Шампионската лига, международното клубно състезание (финалите бяха изместени за 2021 година поради пандемията от коронавирус) и в мача за Суперкупата на Европа. Освен това футболистите му завоюваха купата, Купата и Суперкупата на Германия.
Снимка: Reuters
Логично, почитателите на гранда са много тъжни, само че и безапелационни: в случай че някой би трябвало да си върви, то това е Салихамиджич, тъй като треньорът е доста по-голям за клуба.

56-годишният Флик отхвърли повода за раздялата да е селекционерският пост на Германия. Йоахим Льов ще напусне Бундестима след края на европейското състезание, като за негов правоприемник се спряга точно Флик, който му бе асистент през 2014 година при спечелването на международната купа на Мондиала в Бразилия.

" Бъдещето ми е неразбираемо, не съм имал никакви полемики. Всеки треньор би желал да води Германия, само че това няма нищо общо ", сподели още наставникът на " Байерн ".
Снимка: Reuters
В момента " Байерн " е водач в Бундеслигата с задатък от седем точки пред втория " Република България Лайпциг ", а до края на сезона остават пет мача. Спечелването на немското състезание би означавало седми трофей за отбора при Флик в границите на 18 месеца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР