Треньорът на Рафаел Надал Карлос Моя сподели за телевизия ,,Еспаньола“,

...
Треньорът на Рафаел Надал Карлос Моя сподели за телевизия ,,Еспаньола“,
Коментари Харесай

Моя: Надал може да се завърне за турнира в Париж

Треньорът на Рафаел Надал Карлос Моя показа за телевизия,,Еспаньола “, че международният номер 1 ще се опита да се завърне за последния шампионат от сериите Мастърс 1000 в Париж. Моя, който е ментор на Надал от 2016 година насам, има вяра, че испанецът ще успее да се възвърне в точния момент за шампионата във френската столица, който ще се организира от 29 октомври до 4 ноември. От 11-18 ноември пък е и заключителният Мастърс на осемте най-хубави.,,Нямаме крайни периоди за завръщане. Ако той се възвръща по проект и всичко е наред, може да го забележим на шампионата в зала,,Берси “ в Париж. Ако това не се случи, може да е в Лондон, в случай че ли не – следващата година “, показа Моя.

Отсъствието на Надал от шампионатите на азиатска земя слага под въпрос неговата първа позиция в международната класация при мъжете. Новак Джокович ще се опита да смъкна испанеца от първото място със мощни изяви в Азия, само че Моя съобщи, че Надал не мисли за това дали ще приключи годината като номер 1 или не.,,В момента това не е приоритет за Рафаел. Може би преди месец, месец и половина той щеше да мисли за това, само че в този момент най-важно е той да се възвърне от контузията и да се завърне назад на корта допустимо най-скоро “, приключи треньорът.

Испанецът не е играл мач от полуфиналния си дуел с Хуан Мартин Дел Потро, когато се отхвърли при започване на третия сет заради травма на дясното коляно. 32-годишният тенисист разгласи по-рано след загубата на Испания от Франция за Купа Дейвис, че няма да вземе присъединяване в конкуренциите в Пекин и Шанхай. Надал има отличен сезон дотук, като завоюва за рекорден 11-и път в кариерата си Ролан Гарос, като преди този момент победи в подгряващите шампионати на алена настилка в Монте Карло, Барселона и Рим. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР