Треньорът на Новак Джокович - Горан Иванишевич, заяви, че носителят

...
Треньорът на Новак Джокович - Горан Иванишевич, заяви, че носителят
Коментари Харесай

Треньорът на Джокович: Ноле не се е отказал да играе на турнира Мастърс в Маями

Треньорът на Новак Джокович - Горан Иванишевич, съобщи, че носителят на 22 трофеи от " Големия шлем " не е изгубил вярата да взе участие на шампионата от сериите " Мастърс " в Маями Оупън по-късно този месец.

Джокович се отдръпна от конкуренцията в Индиън Уелс, защото не може да играе в Съединени американски щати, тъй като не е имунизиран против COVID-19, Джокович е подал молба за особено позволение за влизане в страната, само че не е получил зелена светлина.

Извънредното състояние в Съединени американски щати, обвързвано с COVID-19, би трябвало да завърши на 11 май 2023 година. След тази дата задгранични жители ще могат да влизат в страната без да са имунизирани.

При актуалната обстановка Джокович не дава отговор на критериите за допускане на чужденци на територията на Съединени американски щати, макар че получи поддръжка от тенис асоциацията на страната и уредниците на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Сърбинът желае да играе на шампионата, който стартира на 22 март, удостовери треньорът му Иванишевич и настоя за бързото решение на въпроса.

" Не сме се отказали. Той желае да играе и ще се веселя, в случай че му разрешат – би било ужасно както за него, по този начин и за тениса. Ако не, не е краят на света, той не игра и предходната година. Най-важното е да разберем скоро, с цел да можем да създадем проект ", сподели Иванишевич пред " Tennis Majors ".

По отношение на подготовката за сезона на клей в Европа, не съм сигурен, че да играе в Маями е най-хубавото решение за него. Зависи от Новак, в предишното той е триумфирал в Монте Карло, откакто е играл в Индиън Уелс и в Маями. Ако е душевен подготвен и в своята спортна форма, както беше в Австралия, тогава всичко е допустимо ", добави Горан Иванишевич.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР