Треньорът на националния отбор на Мексико Херардо Тата Мартино обяви,

...
Треньорът на националния отбор на Мексико Херардо Тата Мартино обяви,
Коментари Харесай

Удар за отбора на Мексико след изхвърчането от мондиала

Треньорът на националния тим на Мексико Херардо " Тата " Мартино разгласи, че контрактът му е завършил с последния съдийски сигнал на мача със Саудитска Арабия от група " С " на международното състезание по футбол в Катар.

Мексико завоюва срещата с 2:1, само че това не се оказа задоволително на ацтеките за класиране на осминафиналите, в които те играха във всяко едно от предходните седем международни шампионати. " Ел Три " приключи с 4 точки, колкото има и вторият Полша, само че головата разлика на северноноамериканският представител е по-лоша.
-->
" Аз съм първият виновен за това извънредно отчаяние и срама, който допуснахме. Като виновен за него, това ме натъжава доста. Поемам цялостна отговорност за тази огромна издънка. Моят контракт завърши сега, в който съдията свири сигнала за завършек на мача и нямаше какво повече да се направи ", сподели аржентинският експерт на конференцията след мача, представен от Ройтерс.

Мексико отпада в груповата фаза на международно състезание за пръв път от 1978 година насам.

Херардо Мартино застана на треньорския пост в националния тим през 2019 година, откакто изведе американския Атланта Юнайтед до купата в локалната Мейджър лийг сокър. Мексико обаче се класира мъчно за международното състезание, губейки като посетител и от Съединени американски щати, и от Канада. Мексиканците изгубиха и финалите на КОНКАКАФ Лигата на нациите и на " Голд къп " от американците, а в допълнение напрежение в отбора се сътвори и от обстоятелството, че в състава за международното състезание в Катар не бе извикан водещият голмайстор на отбора Хавиер Ернандес - Чичарито.

Мартино, който е някогашен старши треньор на Аржентина и Парагвай, се разделя с Мексико с 42 победи, 12 равенства и 12 загуби в 66 мача.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР