Треньорът на младежкия тим на Пари Сен Жермен- Тиаго Мота,

...
Треньорът на младежкия тим на Пари Сен Жермен- Тиаго Мота,
Коментари Харесай

Тиаго Мота прави революция във футбола с... вратар на центъра

Треньорът на младежкия отбор на " Пари Сен Жермен " - Тиаго Мота, ще прави гражданска война във футбола. Бившият италианския национал с бразилски корени възнамерява да вкара нова скица - ултра офанзивно 2-7-2, при което вратарят е изнесен леко напред. Стражът работи в... халфовата линия.

Освен това Мота изяснява, че идеалният тим за тази групировка е с невисок междинен растеж. Целта е топката да се владее и подава бързо, да се постанова мощна преса, както и да има доста придвижване без нея. Този жанр прилича " Барселона " на Шави, Меси, Иниеста и Педро.

Мота, който игра за два национални отбора - Бразилия и Италия, обясни необичайния си проект пред " Гадзета дело Спорт ".

" Идеята ми е да действаме офанзивно. Нисък тим, доста преса и придвижване без топка. Иска ми се играчът с нея постоянно да има 3 или 4 разновидността за пас, а двама негови съотборници да са наоколо, при положение, че ни лишават владението. Най-трудни във футбола са главните детайли. Цифрите могат да те подведат. Можеш да си супер нападателен с 5-3-2 и отбранителен с 4-3-3. В взаимозависимост от класата на футболистите, бековете могат да се окажат на крилото, даже на върха на офанзивата. "

" Но това не значи, че не съчувствува на бранители като Валтер Самуел и Джорджо Киелини. ", сподели Мота.

Вратарят, умеещ да изнася топката, набира известност в модерната игра. Стражът на " Манчестър Сити " Едерсон е образец за това. Мота обаче желае футболистът, който най-често носи №1 на гърба си, да се придвижи още по-напред, действайки по-скоро като полузащитник.

" Стражът ще се брои за халф. За мен нападателят е първият бранител, а вратарят - първият нападател. Атаките стартират от последния. ", споделя Тиаго.

Схващанията на Мота са странни, само че дано не забравяме, че гениите постоянно остават неразбрани. Тиаго надали скоро ще стигне до треньорския пост в мъжкия тим, тъй че към този момент Джанлуиджи Буфон няма потребност да се съветва с Андреа Пирло по отношение на това какво се изисква от един характерен плеймейкър.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР