Треньорът на Милан Дженаро Гатузо потвърди слуховете, че напуска клуба.

...
Треньорът на Милан Дженаро Гатузо потвърди слуховете, че напуска клуба.
Коментари Харесай

Гатузо потвърди: Напускам "Милан"

Треньорът на " Милан " Дженаро Гатузо удостовери слуховете, че напуща клуба. Пред италианското издание " Република " коравият бранител съобщи, че решението му е резултат от натрупването на неуспехи в последните месеци.

" Росонерите " не съумяха да се класират измежду първите 4 в шампионата на Италия и през идващия сезон няма да играят в Шампионската лига, каквото беше задачата за акцията.
Възелът в Серия " А " се разплете - " Аталанта " и " Интер " ще играят в Шампионската лига "Милан " и "Рома " са представителите на Италия в Лига Европа, "Емполи " изпадна
Всъщност Гатузо има контракт за още 2 години с отбора, само че ще напусне без да търси полагащата му се наказателна клауза.

" Никога не е било елементарно да си потегли от " Милан ", само че това е решение, което трябваше да взема. Нямаше съответен миг, в който го взех решение. Беше разследване от всичко, което се случи през миналите 18 месеца. В това време живях с огромна пристрастеност и изживях фантазията да съм отпред на отбор, който за мен постоянно ще е по-специален. Незабравимо време е миналото за мен. Отново споделям, че това беше мъчителен, само че нужен избор ", съобщи той.

Снимка: Getty Images

Гатузо, който като футболист на " Милан " е печелил два пъти купата в Италия и два пъти Шампионската лига, застана отпред на отбора през декември 2017 година В първия си сезон като треньор на " росонерите " той ги класира на шесто място. Амбициите за миналата акция бяха класиране в зоната за присъединяване в най-силния европейски клубен шампионат, единствено че тази цел не беше реализирана и " Милан " остана на точка от градския си противник " Интер ".

Гатузо уточни и още една причина за раздялата - строгите финансови наказания, които клубът ще понесе от УЕФА поради неспазване на финансовия феърплей, които ще създадат извънредно мъчно положителното показване в Европа и даже могат да костват на " росонерите " присъединяване в шампионата.

За промяна на треньора отпред на " Милан " се заприказва преди месеци поради огромното неодобрение от страна на почитателите от неприятните резултати. Гатузо напуща отбора след 83 мача, в които записа 40 победи, 23 равенства и 20 загуби.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР