Треньорът на Хебър Атанас Петров заяви, че победите в оспорвани

...
Треньорът на Хебър Атанас Петров заяви, че победите в оспорвани
Коментари Харесай

Атанас Петров: Победите в оспорвани мачове са важни за израстването на отбора

Треньорът на Хебър Атанас Петров съобщи, че успехите в оспорвани мачове оказват помощ на тима да израства. Наставникът на отбора от Пазарджик разяснява пред BGvolleyball.com триумфа с 3:2 над Левски в среща от 15-ия кръг на Суперлигата.

- Какви са усещанията ти от мача с Левски и особено от играта на Хебър?

- Много сложен мач. И двата тима имаха своите моменти. Ние започнахме доста мобилизирано в първите елементи. В третата тимът на Левски имаше късмет в края на гейма и го взе. В четвъртата играха по-добре от нас с доста мощен сервис и завоюваха изрично. Петата част бе равностойна. Ние отиграхме значимите моменти. Като цяло мисля, че те сбъркаха повече в решаващите моменти и техните неточности натежаха. Важна победа за нас, тъй като не играхме в най-благоприятен състав, имахме проблеми с травми, и тъй като тимът на Левски през този сезон е много по-стабилен.

- Не всеки тим може да се похвали с две поредни победи над ЦСКА и Левски и то след пет гейма. Какво значат за теб тези мачове?

- През годината показахме, че можем да играем добре в тези мачове, които са с повече геймове. Показахме темперамент. Спечелените тайбреци са повече, което е доста значимо и е определящо за характера на тима. Мисля, че имаме мощ да си спечелим множеството срещи през втория полусезон. Надявам се това да ни помогне да се изкачим в класирането. Вторият полусезон ще бъде дълъг с доста оспорвани мачове. И до последно няма да се знае класирането. Важно е тези, оспорваните мачове да се печелят, тъй като по този начин тимът израства.

 Левски - Хебър (Пазарджик) @@@

- Виждаш ли към този момент нужната сработка сред Любо Агонцев и останалите играчи?

- На всички постове имаме нарастване на % на офанзива с към 10-15 %. Това търсихме. И крайните нападатели, и центровете си подвигнаха офанзивата. Отборът играе по-положително на този детайл, което е определящо от играта на разпределителя. Мога да кажа, че имаме леко оттегляне на посрещане през втория полусезон и по тази причина трябваше да компенсираме, да се вдигне процентът на офанзивата. Това се получава, което е доста радващо. Събраха се много мачове и отмалялост. Във всички тимове има болежки и контузии. Виждате ЦСКА и другите тимове не са в оптималния си състав. Който успее да резервира цялостния си състав, ще има триумф.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР