Треньорът на Барселона Шави Ернандес очаква битката с Реал (Мадрид)

...
Треньорът на Барселона Шави Ернандес очаква битката с Реал (Мадрид)
Коментари Харесай

Шави: Всеки наш мач носи напрежение, ще се борим за титлата до последния кръг

Треньорът на Барселона Шави Ернандес чака борбата с Реал (Мадрид) за купата в Испания да бъде до самия край, макар че неговият отбор отвори разлика с 5 точки сега, оповестява ДПА.

Барса, който не е ставал първенец от 2019, завоюва 16 от първите си 19 мача в шампионата и към този момент стигна границата от 50 точки. Едва за шести път тимът доближава до точкова точки на този стадий в последните 50 години, като в четири от предходните пет случая отборът подвига купата.

Действащият първенец Реал (Мадрид) завоюва едвам половината от последните си 8 мача в Ла Лига. Двата тима ще се изправят един против различен и на полуфиналите на Купата на краля.
 Шави се застъпи за Винисиус
Шави се застъпи за Винисиус

Вижте какво сподели треньорът на Барселона

" Не усещам, че сме любимци, а единствено претендент, който може да завоюва купата ", сподели Шави на конференцията си преди неделния мач със Севиля.

" Да спечелим шампионата е една от задачите ни. Ние се състезаваме против актиуалният първенец и победител в Шампионската лига и е мъчно да се борим против толкоз мощен противник. Продължавам да считам Мадрид за мощен тим и ще се борим с купата с тях до последния или предпоследния мач ", сподели още експертът.

Барселона завоюва 9 от последните си 10 турнирни мача, в това число и четирите през тази годин, като отборът е непобеден в последните си 14 срещи против Севиля.

" Всеки наш мач носи напрежение. Всеки път, когато излизаме на терена, си споделяме, че това е основен мач. Винаги е същото ", добави той.

" Чух, че по метода, по който се представим в Лига Европа, това ще е аршин за триумфа през сезона. Ние сме тим, който играе напрегнат и това е добре пристигнало. По-добре е да се борим за трофей, в сравнение с за оцеляване ", счита Шави.

" Съперникът ни е сложен, макар мястото им в класирането. Сампаоли още веднъж ги направи мощен и конкурентен тим, като са мощни в отбрана ", сподели той за Севиля. " Те са тим, който може да ни сътвори компликации, имат доста опит. Утре ще бъде следващ тест и би трябвало да го минем с нови три точки ", пожела си каталунецът.

Седемте гола, които са позволени от Барселона в 19 им мача са най-хубавото достижение за отбора и второто най-добре след Депортиво Ла Коруня през сезон 1993-94.

" Състоянието на тима сега е фантастично. Играчите работят крепко и реализират резултати. В добър миг сме, най-много в отбрана. Играем доста по-добър футбол в този момент. На прав път сме, само че към момента сме тим в развой на създаване ", приключи Шави.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР